Besplatan hosting - da li to uopšte postoji? Idi do glavnog sadržaja

Besplatan hosting – da li to uopšte postoji?

Kratak odgovor bi glasio – da, postoji u Plus-u! Bez reklama i skrivenih troškova, prva godina je potpuno besplatna.

U nastavku ćemo objasniti sve što je važno o kupovini Internet domena, na koji način da dobijete besplatan hosting i postavite jednostavan web sajt.

Kupovina domena

Kupovina Internet domena je prvi korak ka započinjanju vašeg online biznisa. Koliko god vam se činilo da je dovoljno da na početku napravite svoj poslovni nalog na nekoj društvenoj mreži, u realnosti to nije tako. 

Uspeh vašeg biznisa na Internetu u velikoj meri zavisi od toga koliko je on prisutan u rezultatima pretrage na Google-u i drugim pretraživačima. A za to neće biti dovoljno da imate samo naloge na društvenim mrežama.

Danas se podrazumeva da iole ozbiljan biznis mora da ima svoj Internet domen, svoj web sajt i domensku email adresu. Kupovina domena i postavljanje čak i nekog jednostavnog web sajta, u značajnoj meri povećava šanse za uspeh vašeg online biznisa. 

Evo i nekih od najvažnijih razloga zašto biste uopšte kupovali svoj Internet domen:

Delovaćete profesionalnije svojim klijentima 

Kada vaš biznis ima svoj Internet domen i kada na tom domenu imate i svoj web sajt i registrovanu email adresu, to deluje profesionalnije i vašim potencijalnim klijentima uliva dodatno poverenje u vašu firmu. 

Potencijalni klijenti će vas doživeti ozbiljnije i radije će se odlučiti da kupe od vas nego od neke firme koja nema svoj Internet domen. 

Činjenica je da u današnje vreme firma bez svog Internet domena, odnosno bez sajta, izgleda kao firma bez lokala, adrese i telefona, i ne uliva poverenje.

Delovaćete ozbiljnije svojim poslovnim partnerima

Isto tako, vaši poslovni partneri će vas doživeti ozbiljnije i radije će sarađivati sa vama, nego sa nekom firmom koja nema svoj Internet domen i sajt, već samo naloge na društvenim mrežama.

Imaćete bolju kontrolu nad svojim brendom

Naziv domena koji odražava vaš brend je prvi korak ka većoj vidljivosti vašeg biznisa na Internetu. Ukoliko na tom domenu imate i svoj web sajt, onda možete da imate i potpunu kontrolu nad svojim brendom i načinom na koji se predstavljate svojoj ciljnoj publici. 

Vaš sajt može biti u korporativnim bojama vaše kompanije, koristiti isti font kao font koji koristite u logotipu kompanije i još mnogo elemenata koji odražavaju vaš brend.

Imaćete veću fleksibilnost u promociji i prodaji vaših proizvoda i usluga

Čak i najjednostavniji web sajt omogućava da realizujete različite marketinške kampanje i usmerite svoje klijente na landing stranice na vašem sajtu koje odgovaraju bojama i izgledu vašeg brenda. 

I ne samo to. Možete napraviti landing stranice za svaki svoj proizvod ili uslugu i usmeravati kampanje ka tim stranicama.

Dodatno, na svoj sajt možete postaviti i naprednu online prodavnicu i prodavati proizvode vašim klijentima, izdavati im račune, isporučivati im robu direktno na kućnu adresu i sve to direktno sa vašeg sajta.

Dobićete priliku da unapredite vidljivost svog biznisa na Internetu

Internet domen može imati pozitivan uticaj na SEO (optimizacija za search engine). Korišćenjem relevantnih ključnih reči u domenu možete poboljšati rangiranje u search engine-u poput Google-a i time privući više posetilaca na svoj web sajt.

Moćićete da pratite kako se kupci ponašaju na vašem web sajtu

Kada imate svoj domen i na njemu sajt, možete da iskoristite alat pod nazivom Google Analytics da analizirate kako se posetioci vašeg sajta ponašaju na vašem sajtu. Pod ovim mislimo na to na koji način se kreću kroz vaš sajt, gde se najviše zaustavljaju, šta gledaju, šta čitaju i ostalo.

Na taj način možete kasnije bolje prilagoditi izgled i funkcionalnost vašeg sajta da bude bolje optimizovan za vaše korisnike.

Odabir naziva domena

Naša preporuka je da pre registracije naziva domena obavezno pročitate naš tekst na temu kako odabrati naziv domena.

Nakon toga ćete lakše moći da donesete odluku o tome koji naziv domena najviše odgovara vašem brendu i kako da registrujete svoj domen.

Preporuka je da ukoliko je vaša ciljna publika u Srbiji, odaberete neki od .rs ili .срб domena. Na primer nekisajt.rs ili некисајт.срб.

Odabir odgovarajućeg hosting paketa

Odmah po registraciji svog naziva domena, možete zakupiti i neki od naših hosting paketa koji najviše odgovaraju vašim potrebama.

Ukoliko vam trenutno nije neophodan veći hosting paket, jer samo želite da rezervišete domen i eventualno kreirate email ili besplatnu web stranicu, možete samostalno poručiti besplatan hosting ili nam se javite da vam ga aktiviramo.

Besplatan hosting vam nudi mogućnost da potpuno besplatno napravite ili postavite neku jednostavnu web stranicu i ujedno kreirate jednu domensku email adresu preko koje možete razmenjivati email-ove sa svojim klijentima. 

U okviru besplatnog paketa dobijate 100 MB slobodnog prostora, jednu e-mail adresu, i pristup cPanelu. Hosting paket je besplatan za prvu godinu korišćenja, sa ciljem da pomognemo svakome ko tek počinje svoje online prisustvo i treba mu vremena da napravi kompleksniji sajt, ali ako vam i nakon godinu dana taj isti paket odgovara, možete ga produžiti za samo 950 dinara godišnje!

Kreiranje domenske email adrese

Da biste saznali prednosti korišćenja domenske email adrese i kako da je kreirate, pročitajte zašto je dobro da za vašu poslovnu adresu koristite domenski email i kako da kreirate domensku poslovnu email adresu.

Da biste mogli da koristite uslugu besplatnog hosting paketa, dovoljno je da zakupite domen ili uradite transfer svog postojećeg domena na nas.

Kreirajte profesionalni web sajt

Profesionalni web sajt je ključan za izgradnju vašeg prisustva na Internetu. On zapravo služi kao centralna tačka gde ljudi mogu saznati sve o vama i vašem radu. Zato se potrudite da vaš web sajt bude dobro osmišljen i struktuiran, da ima sve potrebne informacije koje mogu zanimati posetioce, da ističe vašu ekspertizu i profesionalni rad, ali i da bude vizuelno privlačan i lak za navigaciju. Ne zaboravite portfolio, reference i sve kontakt informacije, a razmotrite da sajt sadrži i blog sekciju gde možete pisati o raznim temama iz vaše oblasti.

Imajte u vidu da kreiranje profesionalnog web sajta može da potraje određeno vreme (zahteva vreme za osmišljavanje strukture, dizajna i prikupljanje sadržaja) i obavezno podrazumeva i određene finansijske izdatke, koje možda trenutno niste planirali.

Zato je dobra praksa da čim registrujete svoj naziv domena, odmah postavite osnovne kontakt informacije i neki jednostavan web sajt na taj domen (besplatan hosting), dok vaš kompletan web sajt ne bude završen i spreman za postavljanje.

Ukoliko niste sigurni kako da postavite osnovnu stranicu samostalno, pročitajte tekst o tome kako da napravite besplatan sajt na besplatnom hosting nalogu.

Ako već imate kreiran ceo sajt i želite da ga odmah postavite (potrebne su baze podataka, više email adresa, itd.), pogledajte našu ponudu hosting paketa ili nam pišite da vam pomognemo oko odabira odgovarajućeg paketa.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor