Naša infrastruktura - Hosting koji se preporučuje, najjeftinija registracija domena - Plus Hosting Idi do glavnog sadržaja

Profesionalni serveri

Svi fizički serveri nalaze se u datacentrima u Zagrebu i Beogradu, gde su pod neprekidnim nadzorom 24/7/365. Osiguranja od nestanka struje ili požara u samom su vrhu svetskih sigurnosnih standarda datacentara, i osiguravaju izuzetnu dostupnost i sigurnost kako podataka, tako i opreme.

Mreža

Naša mrežna infrastruktura je jedan od najnaprednijih mrežnih sistema u regionu. Sastoji se od redudantnog 10G optičkog prstena izmedju datacentara, kojim se osigurava redudantan i neometan pristup intenetu, čak i u slučaju ispada jednog datacentra, ili jednog ili više uplink provajdera. U ovom momentu raspolažemo sa kombinovanom propusnom moći od preko 40 GB/s  kroz nekoliko Tier 1 i Tier 2 providera, kao što su Cogent, Telia Sonera, DT, HT, CIX, Metronet, Iskon, itd.

Backup

Sav sadržaj smešten na naše servere se svakodnevno arhivira na više nivoa backupa – 7 dnevnih, 4 nedeljna i 1 mesečni. Korisnici imaju mogućnost vraćanja iz backupa kroz cPanel (R1Soft) ili zahtevom prema našoj podršci. Backupi se svakodnevno migriraju na offsite backup servere i kopiraju u backup servere na drugoj lokaciji kako bismo zadržali brzinu vraćanja podataka podataka, a opet imali i visoku sigurnost srazmerno modernim standardima.

Zaštita od malwarea i virusa

Implementirali smo najmoderniji sistem zaštite od malwarea u regionu. Sistem svakodnevnim skeniranjem detektuje poznate ranjivosti u najčešće korišćenim CMS-ovima, i automatski instalira sigurnosne zakrpe za pronađene propuste, ukoliko to korisnik ne odradi sam. Pročitaj više.

Osim automatskog rešavanja problema kod ranjivih web aplikacija, implementirali smo i napredne sisteme sprečavanja uploada zaraženog sadržaja, kao i sisteme skeniranja i detekcije zaraženog sadržaja, čime smo postali najsigurniji hosting provajder na tržištu.

Osim automatskog rešavanja problema kod ranjivih web aplikacija, implementirali smo i napredne sisteme sprečavanja uploada zaraženog sadržaja, kao i sisteme skeniranja i detekcije zaraženog sadržaja, čime smo postali najsigurniji hosting provajder na tržištu.

Naš Mailscanner sistem za antivirus i antispam detekciju za dolazne i odlazne e-mailove digao je sigurnost e-mail komunikacije na sasvim novi nivo, kako za privatne, tako i za poslovne korisnike.

Visoko propusni sistem skeniranja outgoing e-mail prometa osigurava korisnicima dodatni nivo zaštite. U slučaju pojave spama od strane drugih korisnika, spam mailovi će biti blokirani i neće izaći izvan naše infrastrukture, i na taj način sprečiti blacklistanje mail servera od strane raznih RBL provajdera. Sistem je visoko redudantan i siguran od slučajnog blokiranja legitimnih mailova koji ustvari nisu spam, te ne donosi nikakve latencije u isporuci e-mail prometa.

Firewall sistemi i Anti DDOS zaštita

Napredni sistem firewala sa brute force zaštitom, te layer 7 WAF sistemima zaštite stavlja nas rame uz rame sa svetskim web hosting provajderima, i potvrđuje činjenicu da stalno brinemo o svojim korisnicima, njihovom poslovanju i reputaciji.

Oprema

Naša infrastruktura se sastoji od opreme renomiranih proizvođača, kao što su Juniper, Cisco, HP, Supermicro, Dell, IBM i slični, dok smo po pitanju usluga i dobavljača sklopili partnerstva sa svim bitnijim provajderima softwarea, kao što su Microsoft, RedHat, Centos, cPanel itd.