Kapaciteti paketa - Idi do glavnog sadržaja

Kapaciteti paketa

Hosting paketi pogodni su za sve koji trebaju brzi i pouzdani hosting za svoj vebsajt ili veb prodavnicu.

Za Vas smo pripremili četiri nivoa svojstava:

 
*Paket koji je pogodan za hosting email-a i veb strana sa malim brojem istovremenih konekcija
**Paket na kojem možete postaviti jednu dinamičnu veb stranicu, npr. WordPress. Ta veb stranica koristi baze podataka za rad.
***Paket na kojem možete imati nekoliko dinamičnih veb stranica (WordPress, Joomla …) odlične za START internet poslovanja i prisutnosti na internetu.
****Paket dizajniran za onlajne prodavnice i zahtevne veb stranice. Zahtevnije web stranice s velikim brojem poseta. Preporučujemo PrestaShop, OpenCart i manje složene Magento onlajn prodavnice.

S nekim ograničenjima, koje smo postavili u svojstvima, želimo osigurati stabilnost servera i omogućiti maksimalnu uslugu na shared hosting paketima.

Ograničenja, koja omogućuju nesmetan rad Vaših hosting paketa su:

NivoBroj CPU jezgaraMemorijaIstovremene konekcije*Maksimalan broj datoteka**
*1512 MB10100.000
**1512 MB20100.000
***1512 MB20150.000
****21024 MB40200.000


* Istovremene konekcije

Kada gost želi da poseti vašu veb lokaciju, naš server šalje sve informacije za odabranu stranicu. Pretraživanje korisnika zatim prikazuje informacije kao veb stranicu. Server može obrađivati samo određeni broj zahteva istovremeno (tj. slati podatke samo za određeni broj korisnika).

Najveći broj zahteva koje server može obraditi je i broj istovremenih konekcija.

Broj istovremenih konekcija najbolje ilustruje sledeći dijagram:


Pretpostavimo da se vaša veb lokacija učitava za 0,1 sekundi, a broj istovremenih konekcija je postavljen na 10. U roku od 0,1 sekundi server može da prikaže vašu veb lokaciju za 10 korisnika, a za 1 sekundu do 100 korisnika.

Takođe, vašu stranica još uvek može videti više posetilaca – to su posetioci koji su preuzeli vašu veb lokaciju pre više od 1 sekunde.

Važnost brzine rada vašeg veb sistema:

  • Pogledajmo još jedan primer kada je broj istovremenih konekcija 10, a vaša se stranica učitava za 0,2 sekunde. U tom će slučaju najviše 50 korisnika moći preuzeti vašu veb lokaciju u roku od 1 sekunde. To je polovina manje nego u prvom slučaju.
  • Zato je potrebno proveriti brzinu vaše veb stranice i pobrinuti se da je optimizovana.


** Maksimalan broj datoteka

Većina paketa ima neograničen prostor na serveru, ali postoji određena gornja granica maksimalnog broja datoteka u paketu za hosting u što ulaze baze podataka, datoteke, dokumenti i poruke e-pošte.

Što se događa ako dođem do dozvoljene granice?

U slučaju da dođete do dozvoljene granice vašeg paketa zajedno ćemo pronaći odgovarajuće rešenje.

Slobodno nas kontaktirajte: info@plus.rs