Najbolji WordPress plugini za dodavanje mapa na web sajt Idi do glavnog sadržaja

Najbolji WordPress plugini za dodavanje mapa na web sajt

Ako želite da vaši klijenti mogu lako da vas pronađu, onda bi bilo dobro da razmotrite opciju da na vaš web sajt postavite mapu svoje lokacije. Bez obzira koji je razlog za postavljanje mape, trebalo bi da to možete da uradite lako i jednostavno. Zato ćemo u ovom tekstu predstaviti neke od najpopularnijih WordPress plugina za dodavanje mapa na web sajt.

Napomena: Za neke od pomenutih plugina biće potrebno da kreirate sopstveni Google API ključ.

Maps Marker Pro

Maps Marker Pro spada u najbolje plugine za dodavanje mapa, koji radi sa različitim sistemima. Kompatibilan je sa Google mapama, Open Street, Bing, HERE i TomTom mapama. Pored toga, možete upload-ovati i koristiti i vaše prilagođene mape (na primer, mapu vašeg hotela, raspored sedenja na vašoj zabavi, konferenciji i sl).

Sa Maps Marker Pro možete lako poboljšati svoj web sajt dodavanjem uključenih funkcionalnosti mape. Lako možete prilagoditi svoje mape korišćenjem preko 600 ugrađenih podešavanja. To uključuje opcije za napredne filtere mape, show & follow opciju za ažuriranje kretanja korisnika u realnom vremenu, QR kodove, kao i veliki broj opcija za stilizovanje mape.

Ovaj plugin je kompatibilan sa Gutenberg editorom, tako da brzo možete da pristupite svojim mapama kada pravite postove / stranice. Alternativno možete da koristite shortcode-ove u Classic editor-u.

Postoje i napredna podešavanja: na primer možete dodati mapu sa GPX Tracks da biste prikazali svoju rutu, razdaljinu, pa čak i uspon. To je zgodna opcija ukoliko na svom sajtu želite da prikažete takve podatke (recimo ako ste fitnes bloger). Takođe, možete koristiti live geolokacijske podatke, tako da dodate pin na vašu mapu i pratite uživo svoje kretanje.

Kada instalirate Maps Marker Pro ne morate da brinete o API ključu. Umesto toga možete koristiti nekog od geocoding provajdera, kao što su TomTom, Agolia Places, MapQuest, LocationIQ i Google.

Tu je i podrška za preko 40 jezika, kao i podrška za popularne plugine za prevođenje, kao što su WPML i Polylang. Pored toga ima podršku za RTL i UTF8.

MapSVG

MapSVG je takođe jedan od boljih plugina za dodavanje mape na web sajt. Ovo interaktivno rešenje za mape vam omogućava da lako izgradite vektorske, Google ili slikovne mape. Plugin dolazi sa naprednim funkcionalnostima za markiranje, tooltip-ove, koordinate geografske dužine i širine, prilagođene event handler-e, form builder-e, itd.

Ovaj plugin ima i ugrađen live preview unutar control panela, tako da možete da pravite i odmah vidite sve izmene dok pravite svoju mapu.

Takođe, i on ima neke napredne opcije, kao što je upload-a prilagođene vektorske slike (za potrebe kreiranja prilagođenih mapa – npr. raspored sedenja na konferenciji), dodavanje objekata unutar mape, kao i opcije dodavanja shortcode-ova iz nekih third-party plugina.

Pored toga, tu je i preko 100 mapa država / sveta, hiljade stilova za mape, mogućnost pravljenja sopstvenih boja, market directory liste, object custom fields (tekst, datum, radio, checkbox, WordPress post … itd).

Open User Map

Većina mapa na našoj listi omogućava vam da kao administrator sajta kreirate mape i dodajete lokacije. Ali šta ako želite da ponudite opciju da korisnici sami dodaju lokacije? Unesite Open User Map – pametno i jednostavno rešenje koje vam omogućava da dodate location sumbission form na front-end vašeg WordPress sajta.

Pomoću Open User Map možete kreirati obrazac „Dodaj lokaciju“ (ili uključiti u svoj podrazumevani WordPress obrazac za registraciju) zajedno sa prilagođenim poljima, otpremanjima datoteka (slika ili audio), kategorijom markera i detaljima o lokaciji. Takođe možete omogućiti opcije za obaveštenja putem e-pošte ili ograničenja samo za prijavljene korisnike. Kada korisnik pošalje novu lokaciju, ona će biti zadržana na moderaciji (osim ako niste omogućili automatsko objavljivanje), u kom trenutku možete da izmenite, odobrite ili odbijete pin te lokacije.

Ostale sjajne funkcije dodataka uključuju stilove mape i markera, prilagođeno otpremanje markera, klastere markera, ikone kategorija markera, poruku zahvalnosti za slanje, uključeni Gutenbergov blok i shortcode, geolocirano centriranje mape, prilagođavanja boja korisničkog interfejsa, opciju za kreiranje na više jezika… itd. Open User Map je izgrađen na Leaflet.js – tako da nisu potrebni API ili tokeni. Čak postoji i besplatna verzija Open User Map na WordPress.org.

Interactive Geo Maps

plugini za dodavanje mapa

Ako želite da napravite mape za svoj web sajt sa interaktivnim funkcijama kao što su zumiranje, klasteri tržišta, legende u boji, toplotne mape, opisi alata, filteri uživo i još mnogo toga, onda je Interactive Geo Maps idealan plugin za vas. Bogat je funkcijama i uključuje više od 250+ mapa sa naprednim funkcijama za kreiranje prilagođenih mapa za vaš web sajt.

Bilo da ste bloger koji posećuje mesta širom sveta, kompanija sa više lokacija ili agent za nekretnine koji svojih klijentima želi da prikaže ponudu nekretnina na mapi, Interactive Geo Maps će vam ponuditi rešenje za vaše potrebe. Pro verzija ovog plugina uključuje prilagodljive regione boja, tržišta, opise alata, 10+ projekcija mapa, napredno zumiranje, linije povezivanja markera, preklapanja, tekstualne oznake, mape detaljnog prikaza i još mnogo toga.

Toolset Maps

Sledeći plugin na našoj listi je Toolset Maps koji nudi jednostavan način za pravljenje prilagođenih mapa za vaš WordPress sajt. Ako vam ime zvuči poznato, možda ste ranije koristili Toolset, jedan od najpopularnijih načina za dodavanje prilagođenih tipova postova i polja u WordPress. Toolset Maps vam omogućava da kreirate sopstvene jedinstvene mape specifične za vaš web sajt, bez potrebe da koristite PHP ili da znate da baratate kodom.

Bez obzira da li želite da prikažete mapu na osnovu određenog tipa sadržaja (kao što su oglasi za nekretnine), dodate filtere ili geolokaciju da biste prikazali rezultate u blizini, ili da prikažete svoju mapu na više jezika (Toolset Maps je kompatibilan sa WPML), sa ovim pluginom ćete uraditi brzo i jednostavno.

Toolset Maps uključuje mnoge ugrađene funkcije koje olakšavaju kreiranje mapa. Imate na raspolaganju prilagođena polja, dizajn markera na mapi, nivo zumiranja, tip karte, prikaz ulice, uslovne filtere (uključujući udaljenost) i još mnogo toga što vam može pomoći prilikom dizajniranja vaše mape.

Interactive World Map Free

plugini za dodavanje mapa

Interactive World Map je besplatan plugin za kreiranje zanimljivih mapa. Dodajte linkove, slike, tekst koji se prikazuje kada korisnik pređe mišem preko slike, promenite bolju mape … sve to korišćenjem visual editora. Kada završite jednostavno dodajte shortcode da biste umetnuli mapu na vašu stranicu ili u vaš post. Sve Interactive World Map mape su responsivne i brzo se učitavaju, što je samo plus kada je u pitanju SEO. U besplatnoj verziji možete da uradite dosta toga, ali sa premijum verzijom dobijate i mogućnost da kreirate prilagođene lokalne mape za određene regione (USA, Evropa, Azija .. itd).

Hero Maps Premium

Ovaj premijum plugin omogućava da kreirate full-screen (hero) mape, uz dodatak velikog broja drag-and-drop opcija za kreiranje mape. Pored toga tu su i opcije za dodavanje prilagođenih markera za mape, filtera, fixed ili full layout-a, prilagođenih obika layer-a, skinova u različitim bojama … itd. U pitanju je plugin koji nudi zaista veliki broj opcija.

Interactive World Maps

Interactive World Maps je premijum plugin za WordPress koji možete koristiti da dodajete mape velike veličine na svoj web sajt. Idealan je za prikazivanje, na primer, gde ste sve bili na vašim putovanjima svetom, za prikazivanje vaših kancelarija širom sveta, ili za prikazivanje nekih svetski poznatih geografskih lokacija.

Možete kreirati svoju prilagođenu mapu sveta, ili samo određeni kontinent, državu ili oblast. Pored toga možete dodati interaktivne tooltips-e za svaku lokaciju, da biste prikazali dodatne informacije ili čak slike.

Progress Map

plugini za dodavanje mapa

Progress Map je takođe premijum plugin dizaniran za prikazivanje listi lokacija. Možete dodati različit broj lokacija sa vašeg sajta. To može biti bilo koja lista uključujući listu vaših omiljenih nekretnina, lista omiljenih hotela.. bilo šta. Sve lokacije koje dodate u listu biće prikazane na mapi, ali i u karuselu ispod mape. Plugin je jednostavan za podešavanje, ima veliki broj layout-a na raspolaganju i podržava custom markere.

MapifyPro

I MapifyPro je premijum plugin koji nudi neke od najboljih opcija za dodavanje prilagođene mape na vaš web sajt. Pomoću ovog plugina je jednostavno dodati Google mape, ali imate i opciju da kreirate i svoju sopstvene mape. Možete dodati pinove sa tooltip-ovima na grupnu fotografiju, dodati hotspot-ove … šta god poželite.

Ovaj plugin uključuje veliki broj animacija, custom markera, podršku za video, opcije za kreiranje galerije, integraciju za multisite i još mnogo toga. Čak uključuje i PSD fajl, ukoliko želite da za klijenta prvo uradite mockup, pre nego što krenete u izradu mape.

WP Google Maps (Lite)

plugini za dodavanje mapa

U pitanju je besplatan plugin koji nudi dovoljno opcija da kreirate neograničen broj mapa sa neograničenim brojem lokacija i dodate ih na vaš web sajt. Pomoću različitih funkcionalnosti ugrađenih u ovaj plugin, bićete u mogućnosti da kreirate responsivne mape sa prilagođenim markerima. Plugin čak uključuje i podršku za saobračaj, trail i terain layere. Takođe, postoji i pro verzija, ukoliko su vam potrebne opcije poput prilagođenih skinova, tabela, kontakt formi.. itd).

Responsive Google Maps

Responsive Google Maps je premijum WordPress plugin koji je stilizovan tako da dobijete savršenu mapu za vaš web sajt. Kreirajte mape bazirane na koordinatama ili adresama, a zatim iskoristite shortcode da ih dodate na bi koji post ili stranicu. Postoji preko 40 predefinisanih kolor šema, 10 boja markera i live map preview.

CP Google Maps

CP Google Maps je besplatan plugin koji možete da koristite za kreiranje prilagođenih Google mapa povezanih sa vašim sadržajem. Možete dodati koliko god želite lokacija, a plugin će čak prikazati dodatne ulaze u vaš post. I to nije sve – možete dodati sopstvene markere, embedovati mapu na više jezika i dodatne opcije kao što su zoom, tip mape, margine, itd.

Advanced Google Maps

plugini za dodavanje mapa

Ukoliko posedujete biznis sa više fizičkih lokacija (lokali, ekspoziture … i sl), od izuzetne važnosti je da vas potencijalni klijenti lako pronađu. Naravno, najlakši način da vas klijenti pronađu je upravo preko mape.

Advanced Google Maps je plugin koji spada u najsofisticiranije plugine na tržištu. U pitanju je plugin sa mnoštvom funkcionalnosti koji podržava skoro svaku mapu koju možete da zamislite. Možete da postavite kolor oblike i linije na vaše mape da biste preneli neku određenu poruku posetiocima vašeg sajta. Takođe, plugin podržava sve ‘’skinove’’ dostupne u okviru Google Mapa, uključujući street view, map view, Earth view, panoramic view i 45° Imagery view.

Možete da dodate neograničen broj lokacija na mapu, a mapa može da se ubaci na svaku stranicu / post korišćenjem shortcode-a, ili korišćenjem odgovorajućeg widget-a. Najzanimljivija funkcionalnost koju podržava Advanced Google Maps je mogućnost dodavanja layer-a u vašu mapu. To znači da možete da dodate pravce, biciklističke rute, nivoe saobraćaja i vremenske layer-e u vašu mapu. Možete da dodate i više layer-a, što potencijalnim klijentima omogućava da vas lakše pronađu, kada im je to potrebno.

Ovaj plugin je u potpunosti responzivan i može biti prilagođen korišćenjem nekog od preko 500 markera, ili možete kreirati svoj sopstveni marker. Takođe, možete dodati prilagođene oblike, kreirate prilagođene skinove, da prikažete višestruke rute, dodate prilagođene layer-e (saobraćaj, tranzit, bicikle.. itd), kreirate klastere, dodate svoje sopstvene prilagođene pravce i još mnogo toga.

Image Map Pro

Image Map Pro je interaktivni premijum image map builder. Sa ovim plugin-om možete da kreirate prilagođene mape korišćenjem slike (ili mape) po svom izboru. Zatim možete dodati prilagođene oblike, font ikone, tooltips-e, event handler-e, custom zoom, fullscreen layout i još mnogo toga. Pored toga, ovaj plugin podržava jednostavan import mape, opcije undo i redo prilikom kreiranja mape, prilagođene stilove i automatska ažuriranja.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor