Najbolje WordPress teme za e-commerce web sajt Idi do glavnog sadržaja

Najbolje WordPress teme za e-commerce web sajt

Sve više biznisa prelazi na online prodaju preko e-commerce sajtova, jer je to postao jedan od preduslova za održavanje biznisa na konkurentnom online tržištu. Iz tog razloga sve je više biznisa prinuđeno da napravi sopstveni e-commerce sajt i tako kupcima ponudi svoje proizvode online.

Srećom, kreiranje e-commerce sajta nije tako komplikovano kako možda to na prvi pogled izgleda. Pogotovo ako pravite WordPress sajt i koristite WooCommerce plugin za e-commerce prodavnicu.

Još je bolje ako za pravljenje svog WordPress sajta planirate da koristite neku WordPress temu. Izbor tema je zaista veliki, pa nećete imati problem da pronađete dizajn i funkcionalnosti koje želite. Ipak, nisu sve teme namenjene za e-commerce sajt, a i među onima koje jesu, nisu sve dovoljno optimizovane za brzo učitavanje i za search engine (SEO).

Iz tog razloga je važno da znate da odaberete pravu temu za vaš e-commerce web sajt. Mi ćemo u ovom tekstu predstaviti neke od najboljih tema pomoću kojih ćete moći da napravite savršeni e-commerce sajt.

Kako da izaberete idealnu WordPress temu

Pre svega treba da znate koje su to bitne osobine koje treba da poseduje dobra e-commerce WordPress tema. Evo zato nekoliko smernica:

Kompatibilnost sa WooCommerce-om

Prvo što treba da uradite kada tražite temu za vaš web sajt jeste da proverite da li je ona kompatibilna sa WooCommerce plugin-om. Iako većina tema može da se uklopi u ovaj zahtev, ipak najbolje će odgovarati ona koja je napravljena baš za e-commerce prodavnicu.

Responsivnost (prilagođenost za mobilne uređaje)

Danas je prilagođenost za prikaz na mobilnim uređajima (responsivnost) jedan od ključnih faktora za dobro korisničko iskustvo, a samim tim i za dobro rangiranje u Google pretrazi. Zato je neophodno da između ostalog vaša tema bude responsivna.

Estetika

Osim željenih funkcionalnosti potrebno je da tema odgovara i vašim estetskim zahtevima. Ipak je izgled ono što prvo privuče korisnika i što prvo ostavi utisak na njega. Pored toga bitno je i da se u što većoj meri uklapa u vaš postojeći brending.

SEO

Kao što znate web sajt jednostavno mora biti dobro optimizovan za pretragu u search engine-ima. Srećom, danas je veliki broj tema dobro optimizovan, pa neće biti problem da se odlučite za pravu temu. Ipak, postoje određene razlike i među dobro optimizovanim temama, pa su neke optimizovanije od drugih. Odabir prave teme u startu će vam olakšati kasniji rad na dodatnoj optimizaciji sajta.

Prilagođenost navikama korisnika

Korisnici su danas navikli da im sajtovi omogućavaju prikaz velikih fotografija proizvoda, da imaju napredne opcije kao što su zoom i karusel prikaz. Pored toga važno je da tema bude poseduje CTA dugmad i druge dizajnerske elemente za bolje korisničko iskustvo na sajtu.

Popularne e-commerce teme

Storefront

Storefront je glavna WordPress tema za WooCommerce korisnike. Napravljena je i održavana od strane WooCommerce developera. To znači da se lako može integrisati sa WooCommerce ekstenzijama.

Evo nekih od najznačajnijih funkcionalnosti:

  • može da prikaže kategorije proizvoda (kao što su bestsellers, latest, featured, on-sale…itd) na naslovnoj strani sajta
  • kreirana je za WooCommerce, pa je ujedno i kompatibilna sa svim većim WooCommerce ažuriranjima
  • ima responsivan layout sa jednostavnim dizajnom i unapređenim SEO performansama
  • korisnici mogu da preuzmu Storefront ekstenzije i dodaju mogućnost ostavljanja recenzija, prave mega menije, tabele sa cenama, opcije za deljenje proizvoda na društvenim mrežama…itd.
  • više od 25 template-a za različite e-commerce kategorije

Ashe

Ashe se primarno vizualna tema, napravljena sa namerom da zadrži pažnju i zainteresuje korisnika da nastavi da istražuje vaš sajt. Korisnici mogu da prilagođavaju promo-box-ove, baner reklame, slidere i pozadinu header-a. Savršen je izbor za delatnosti popust hrane (restorani i sl), putovanja (turističke agencije i sl) i modne sajtove.

Evo nekih od najznačajnijih funkcionalnosti:

  • u Pro verziji dolazi sa doživotnim ažuriranjima teme, sigurnosnim ažuriranjima i premium podrškom
  • elegantan i potpuno responsivan layout za WooCommerce prodavnicu
  • sadrži WordPress Live Theme Customizer za modifikaciju boja, layout stranica, fontove i pozadine i to u realnom vremenu
  • prikazuje promo-box-ove sa slikama, kastom linkovima i baner reklamama u header-u.

Astra

Astra je popularna e-commerce tema za WordPress (e-commerce) prodavnice. Pored više od 150 ugrađenih template-a, korisnici takođe mogu da koriste drag-and-drop builder i napredne opcije za stilizovanje. Veoma brza tema koja je kompatibilna sa mnogim popularnim plugin-ima. Savršeno radi sa svim popularnim page-builder-ima kao što su Elementor, Beaver Builder, Visual Composer, SiteOrigin, Divi itd.

Za ultimativnu brzinu zaslužan je čist JavaScript kod, manje od 50KB resursa i veoma brzo učitavanje od samo 0.5 sekundi.

Neke od najznačajnihih funkcionalnosti ove teme su:

  • kompatibilna je sa Gutenberg editorom
  • ima intuitivni drag-and-drop builder za header i footer
  • SEO friendly sa integracijom za Schema.org
  • velika biblioteka pre-build web sajtova sa preko 150 template-ova
  • vizual customizer za modifikovanje i podešavanje layout-a

Tonda

Tonda je veoma lepa tema koja najviše odgovara biznisima poput prodavnice keramike, kozmetičkih preparata, proizvoda za lepotu i umetničkih proizvoda.

Neke od najznačajnijih funkcionalnosti su:

  • dolazi u komercijalnoj verziji po ceni od 75 USD
  • komercijalna verzija uključuje i ažuriranja i podršku u periodu od 6 meseci
  • ima mnogo e-commerce opcija, kao što su dropdown cart widget-i, quick-view funkcionalnost, lokator prodavnice,
  • pop-up newsletter, praćenje porudžbine i widget za logovanje korisnika.
  • kompatibilna je sa sledećim proizvodima: Elementor. Slider Revolution, WooCommerce, Contact Form 7, WPBakery page Builder i WPML.org
  • dolazi sa video-pozadinom i parallax sekcijom
  • dolazi sa widget-om za Twitter feed-ove, Instagram feed-ove, ikonice društvenih mreža, blog liste i galerije slika
  • spremna za prevođenje (uz WPML plugin) i SEO-ready

Jevelin

e-commerce tema

Jevelin je višenamenska tema koja je namenjena pre svega biznisima poput organizacije venčanja, fotografisanja, fitnesa i svim e-commerce biznisima. Dodatno, svoj sajt možete poboljšati mega menijima, slideshow prezentacijama, kontakt formama i custom widget-ima.

Evo nekih značajnijih karakteristika:

  • cena je 59 USD
  • instalira se pomoću jednog klika
  • u pitanju je potpuno responsivna tema, sa ugrađenim WooCommerce plugin-om i e-commerce funkcionalnostima
  • u ovu temu je spakovan veliki broj layout-a, template-a, preko 10 ocija za kreiranje portfolija.
  • dolazi sa ugrađenim Slider Revolution plugin-om, tako da lako možete kreirati slideshow prezentacije
  • nudi preko 40 shortcode-ova koji su SEO-friendly i RTL optimizovani.

Zaključak

U ovom tekstu smo vam predstavili samo nekoliko popularnih tema koje po nama spadaju u najbolje WordPress teme za e-commerce web sajt. Izbor je naravno mnogo veći, pa na specijalizovanim sajtovima poput Themeforest možete pronaći zaista veliki broj tema sa njihovim detaljnim opisima i karakteristikama.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor