WordPress plaginovi : Social Warfare i Floating Social Bar Idi do glavnog sadržaja

WordPress plaginovi : Social Warfare i Floating Social Bar

Društvene mreže su postale veliki deo svakodnevnog života svih korisnika Interneta, i samim tim popularnost sajtova uveliko zavisi I od popularnosti na društvenim mrežama. Što se više na društvenim mrežama deli, komentariše, ocenjuje ili prezentuje sadržaj vašeg sajta, to je i pozicija vaše stranice bolja, dobijate veću posetu i veći je interes za vašim uslugama i proizvodima.

U ovom tekstu vam predstavljamo dva korisna WordPress plagina (dodaci) za WP koji se odnose na uspešno povezivanje sajta sa društvenim mrežama.

Social Warfrare

Social Warfrare je jedan od najboljih dodataka za vašu WP stranicu za povezivanje stranice sa društvenim mrežama. Pomoću ovog dodatka možete jako lako dodati vizuelno istaknuto dugme za deljenje na svom blogu i na raznim drugim lokacijama. Dugme “podeli” možete dodati iznad ili ispod svog posta putem kratkih kodova, uključujući i floating dugme za deljenje.

Većina drugih plaginova ovoga tipa utiču i na brzinu učitavanja vaše stranice u negativnom smislu, što je loše i za korisnike i za SEO. Social Warfare radi ekstremno brzo i vrlo je “lagan” tako da će vaše vreme učitavanja ostati vrlo dobro.

Ovaj dodatak vam takođe nudi i “share recovery” opciju, tako da ne morate brinuti da ćete izgubiti brojač podela na društvenim mrežama prilikom promene domena ili prelaska na https.

Besplatna verzija Social Warfarea nudi neke osnovne karakteristike, dok je u premium verziji podržano sve što ovaj plagin nudi:

  • Podrška za popularne društvene mreže.
  • Mnogobrojne teme.
  • Podrška za Twitter
  • Prikaz ukupnog i individualnog brojača podela
  • Prikaz brojača podela samo ako je iznad određenog broja
  • Prikaz floating dugmadi za deljenje
  • Dodaje “click to tweet” polja unutar vašeg sadržaja
  • Prikaz popularnih widgeta za objave, organizovanih prema broju podela
  • Učitavanje posebnih Pinterest slika i opisa na vaš post
  • Praćenje broja podela na društvenim mrežama pomoću UTM koda za praćenje
  • Potpuno odgovara i za mobilne uređaje

Floating Social Bar

Ovaj popularni dodatak za društvene mreže krasi jednostavnost korišćenja, a glavna prednost mu je to što ne usporava rad vašeg sajta.

Aktiviranjem Floating Social Bar dodatka na svim vrstama vaših postova možete postaviti floating horizontalnu traku, koja uopšte neće uticati na brzinu vašeg sajta. Za razliku od drugih dodataka skripta se učitava samo kada je to potrebno, tako da se sa ovim dodatkom dugmići za deljenje učitavaju bez uticaja na rad vaše stranice.

Instalacija i podešavanje je lako, uključuje samo nekoliko koraka.

Floating Social Bar

Ovde možete pogledati i video uputstvo za instalaciju.

Postoji jedan bitan detalj, za Twitter je potrebno uneti dodatnu stavku – ime svog Twitter naloga. Pod poljem “Twitter Username” upišite svoje korisničko ime. Nemojte koristiti simbol @ ispred korisničkog imena.

Na primer, ako je Twitter ime @PlusHosting, upišite samo PlusHosting u polje.

U polju “Interval to Update Stats” treba uneti vremenski interval koji označava koliko je vremena potrebno da sistem osveži podatke/postove iz svih društvenih mreža. Prema zadatim postavkama, plagin ažurira statističke podatke svakih 30 minuta (ili 1800 sekundi), tako da slobodno možete ostaviti 1800.

Floating Social Bar ima jedno ograničenje jer sadrži dugme samo za najpopularnije društvene mreže. Ipak, ako ste početnik i tek razvijate sajt , biće vam sasvim dovoljan.

Uvek preporučujemo da proverite jesu li vaš WP, plaginovi i teme ažurirani na najnoviju verziju, i sa tim ciljem na svim našim linuks paketima imate Patchman dodatak, koji povremeno skenira vaš paket i obaveštava Vas ako pronađe neku ranjivost za ispraviti. Više o ovom dodatku možete pročitati u našem blog članku – ovde .


Ostavite odgovor