Važnost dobrog hostinga za eCommerce Idi do glavnog sadržaja

Baza znanja

Odgovore na često postavljana pitanja i mnoštvo vrednih informacija o emailovima ili domenima naći ćete u našoj bazi znanja. Ukoliko tačno znate šta tražite iskoristite opciju pretraživanja ili pregledajte članke na određenu temu koristeći opciju kategorija.

Važnost dobrog hostinga za eCommerce

Jednostavnost pokretanja poslovanja baziranog na eCommerce-u je razlog zbog kojeg je eCommerce preuzeo veliki deo trgovine. Podešavanje online trgovine je vrlo jednostavno, a profit je vidljiv maltene preko noći.

Ipak, i eCommerce trgovanje dolazi s određenim nedostacima. U većini slučajeva, razlog zbog kojeg preduzetnici u eCommerce-u gube profit može se naći i u tehničkoj strani poslovanja.

Postoji mnogo jednostavnih načina za izradu online trgovine, a većina je prilično automatizovana. Loša strana automatizacije je korišćenje predodređenih pravila po kojem će vas sistem usmeriti prema određenoj vrsti interfejsa ili hosting usluge koji ne moraju nužno da odgovaraju vašim potrebama. Velike platforme kao što su Shopify i Magento vas vode od prvog koraka, ali kako se vaše poslovanje bude razvijalo i raslo, takve osnove postaju zastarele. Takođe, ukoliko ste orijentisani na lokalno tržište, navedene opcije možda nisu dobro rešenje od samog početka.

Downtime utiče na zaradu

Downtime je vreme kada vaša stranica ne radi. Sa statističkim podacima prometa i prodaje, lako može da se izračuna koliko novca gubite svakog minuta trajanja downtime-a.

Downtime je nažalost neizbežan. Optimalna situacija je kada je downtime planiran – dok je u toku održavanje, nadogradnja servera ili migracija vaše veb stranice.

Ukoliko se desi neplanirani downtime, može biti prihvatljivo dokle god se situacija ne ponavlja često i tada je potrebno razmisliti o novom hosting provajderu.

Što definiše dobrog hosting provajdera?

Ukoliko je eCommerce osnova vašeg poslovanja, postoje standardi koje vaš hosting provajder mora da zadovolji. Hosting provajder mora biti stabilan, pouzdan, brz, ekonomičan i uvek dostupan za sva vaša pitanja i moguće probleme.

Hardver

Ne želite da vaši kupci čekaju više od jednog sekunda na otvaranje stranice, što znači da je bitno da vaš hosting provajder koristi SSD diskove i procesore sa više jezgara koji će osigurati brzu razmenu podataka.

Ukoliko vaš provajder koristi i lokalne datacentre, tim bolje! Bliži server znači brži protok informacija. Osim toga, podrška vam je odmah dostupna ukoliko dođe do zastoja ili problema.

Mogućnost nadogradnje

Postoji više vrsta hosting usluga koje možete da odaberete. Obavezno počnite s onima koji najviše odgovaraju vašim potrebama. U početku će vam najverojatnije odgovarati shared hosting opcija, ali kako bude raslo vaše poslovanje i vaš hosting će morati da raste s njim. Izaberite hosting provajdera koji će vam omogućiti bezbolnu i brzu nadogradnju.

Dobro je uzeti i dedicated server u obzir, pogotovo kad krene veća poseta na vašoj veb stranici ili koristite interne servise za plaćanje. Dedicated server će osigurati da vaša stranica ima sve potrebne resurse za neometan rad, vaše transakcije će biti na jednom mestu i vi ćete biti jedini koji će moći da im pristupi.

Sigurnost

U današnje vreme sve se vrti oko sigurnosti, a tu ulaze u igru SSL certifikati. Vaš hosting provajder mora da vam osigura i kvalitetan SSL certifikat. Vaša stranica će tako da koristi HTTPS protokol, čitači neće vaše korisnike upozoravati da je stranica nesigurna i vidljivost vaše stranice kod pretraživanja neće biti ugrožena.

Backup

Zadnja stavka, ali ne i manje važna je backup. U startu osigurajte da vaš hosting provajder sprovodi redovni backup. Gubitak podataka je može da se uporedi sa tradicionalnom trgovinom koju zahvati požar!

Zašto izabrati nas?

S velikim brojem zadovoljnih korisnika, pokazali smo se kao dragocen partner na području svih hosting usluga. Kada je eCommerce uzeo maha, prilagodili smo naše usluge svim korisnicima koji su za to imali potrebu. Koristimo hardver (SSD diskove, procesore i ostalo) proverenog kvaliteta.

Kontaktirajte nas danas i zatražite ponudu ili odaberite jedan od mnogih paketa u našoj ponudi ovde.

I dalje vam je potrebna pomoć? Mi smo tu za vas!