Kako kupiti domen i hosting - vodič za kupovinu na Plus.rs Idi do glavnog sadržaja

Baza znanja

Odgovore na često postavljana pitanja i mnoštvo vrednih informacija o emailovima ili domenima naći ćete u našoj bazi znanja. Ukoliko tačno znate šta tražite iskoristite opciju pretraživanja ili pregledajte članke na određenu temu koristeći opciju kategorija.

Kako kupiti domen i hosting

Kupovina domena i hostinga na našem sajtu je veoma jednostavan proces. Ako su vam potrebne informacije o tome ko sve može registrovati domen, više o tome pročitajte ovde.

Kupovina domena

Na našoj stranici Domeni pronađite polje za pretragu domena i u njega unesite željeni naziv domena.

Kada kliknete na dugme traži dobićete rezultate pretrage za različitim domenskim ekstenzijama.

Za svaki slobodan domen će vam sa desne strane biti aktivno dugme Registracija. Ukoliko neki domen nije raspoloživ (dostupan za registraciju), umesto Registracija pisaće Nije dostupno.

Odaberite naziv domena koji želite i kliknite na dugme Registracija. Pojaviće se zelena ikonica korpe. Ukoliko želite možete odmah kliknuti na više željenih domena.

Da biste dalje nastavili kupovinu kliknite na veliko plavo dugme Naručite odabrane domene, koje se nalazi u dnu liste domena.

Klikom na ovo dugme otvara se stranica na kojoj treba da uradite osnovnu konfiguraciju domena. Postupak je vrlo jednostavan i obavlja se u svega nekoliko koraka.

Klikom na padajuću listu Period možete odabrati željeni period za koji registrujete domen. Podrazumevani period je godinu dana, ali to može biti i neki duži period. Po potrebi možete odabrati i Whois zaštitu tako što ćete čekirati polje Whois protection.

Ukoliko imate promotivni kod ne zaboravite da ga unesete. To radite klikom na tekst Unesite promotivni kod, gde ćete zatim u polje koje se otvori uneti promo kod.

Kliknite na plavo dugme Dalje.

Otvoriće vam se stranica na kojoj treba da popunite formu podacima o naručiocu. Ukoliko prvi put poručujete domen biće aktivno radio dugme Novi klijent. Popunite formu svojim podacima.

Obratite pažnju da odaberete pravi tip naloga (lični ili organizacija). Popunite sva obavezna polja i obratite pritom pažnju da lozinka mora da sadrži minimum 12 karaktera, da mora imati bar jedno veliko slovo i bar jedan broj.

Ne zaboravite da uneste način plaćanja. Opcije su uplatnica ili platna kartica.

Na kraju unestite karaktere za proveru i čekirajte polje Proverio sam i prihvatio TOS.

Zatim kliknite na dugme Poruči.

Sada će vam se otvoriti stranica sa generisanom uplatnicom.

Obratite pažnju da u gornjem desnom uglu stoji način plaćanja. Ukoliko želite da promenite način plaćanja, možete to učiniti i ovde, tako što ćete iz padajuće liste odabrati opciju Platna-kreditna kartica.

Ukoliko promenite na opciju Platna-kreditna kartica, otvoriće vam se nova stranica na kojoj ćete moći da nastavite kupovinu platnom karticom.

Klikom na dugme Pay Now ulazite u proceduru plaćanja platnom karticom.


Bez obzira da li plaćate platinum karticom ili uplatnicom, po registraciji uplate dobićete na email dalje informacije vezano za registraciju željenog domena.

Kupovina hosting paketa

Kada ste završili kupovinu domena, sada možete zakupiti i hosting paket. Odabir i porudžbinu željenog paketa možete obaviti na našoj stranici Hosting.

Kada odaberete željeni paket kliknite na dugme Naruči. Obratite pažnju da uz najveći broj naših paketa u osnovnoj ponudi dobijate i promo kod pomoću kojeg ostvarujete određeni popust na prvu godinu zakupa paketa.

Klikom na Naruči otvoriće vam se nova stranica sa detaljnijim opisom paketa:

U sekciji Dodatna podešavanja možete odabrati ciklus obračuna paketa i naziv domena za koji želite da vežete odabrani hosting paket. 

Napomena: upisom naziva domena ne registrujete domen, već samo dajete naziv hostu na kojem će se nalaziti vaš hosting paket.

Ukoliko ste se već ranije registrovali kod nas kupovinom domena ili hostinga, onda će polje ispod ovoga biti već popunjeno vašim podacima. Ukoliko prvi put kupujete, onda će biti potrebno da unesete svoje podatke.

Ne zaboravite da uneste promo kod kako biste ostvarili određeni popust na paket.

Na kraju je potrebno da unesete niz karaktera za verifikaciju i čekirate da private opšte uslove poslovanja. Kada ste to završili kliknite na dugme Dalje.

Sada ćete vam se otvoriti stranica sa generisanom uplatnicom.

Kao i kod registracije domena i ovde imate opciju da izvršite plaćanje uplatnicom ili platinum karticom. Način plaćanja birate izborom iz padajuće liste koja se nalazi desno od uplatnice.

Po izvršenom plaćanju dobićete od nas email sa detaljnim informacijama vezanim za kupovinu odabranog hosting paketa.

I dalje vam je potrebna pomoć? Mi smo tu za vas!