VPS hosting - odlično rešenje za vaše poslovanje Idi do glavnog sadržaja

Zbog čega je VPS hosting odlično rešenje za vaše online poslovanje?

Kada vodite posao baziran na internetu glavni cilj jeste uspostavljanje stabilnog online prisustva. Kako bi do istog došli potrebna je konstantna cirkulacija informacija koja vas predstavlja kao sigurnu i aktivnu platformu i u krajnjoj liniji privlači nove korisnike i povećava saobraćaj. Veće poverenje i broj poseta na stranicama rezultiraju u prodaji vaših proizvoda ili usluga. U ovom tekstu ćemo objasniti zbog čega je VPS hosting odlično rešenje za vaše online poslovanje.

Veći protok informacija, kao i veći broj poseta znače i veće opterećenje za vaš sajt. Brzina sajta je direktno povezana sa serverom na kome je smešten vaš sajt. Kako bi svojim posetiocima i potencijalnim klijetnima omogućili najbolje iskustvo prilikom posete morate imati na umu adekvatno rešenje za vaš hosting. Ako vaš biznis još uvek nije na nivou najvećih igrača na tržištu, ali ima potencijal da to postane najbolje rešenje za vas jeste VPS.

Šta je to VPS i zbog čega je dobar?

Najlakše objašnjenje VPS servera jeste virtuelni dedicated server u malom. Kako to? Prosto… Zamislite jedan veliki server koji je virtuelno podeljen u delove i svaki zakupac koristi samo resurse koje je platio. Svaka virtuelna mašina na serveru ima svoj nezavisni operativni sistem, procesorsku snagu, RAM memoriju i protok. Za razliku od najpopularnijih shared hostinga, kod VPS-a drugi korisnici na serveru nikako ne mogu uticati ili ugroziti rad vašeg sajta.

Dodatni plus VPS-a je to što je jako fleksibilan. U bilo kom trenutku resursi se mogu proširiti skladno mogućnostima samog servera. Takođe, VPS pruža odlične opcije što se tiče sigurnosti, tako da ne morate brinuti o bezbednosti vas i vaših posetilaca. Sve ove opcije garantuju vama kao vlasniku nekog biznisa da će vaš server moći da prati vaš rast sve do trenutka dok ne budete imali potrebu za dedicated server uslugom, znači, dosta dugo.

Sigurnost i održavanje VPS servera

Bezbedan sajt i sigurnost posetilaca mora biti na vrhu liste vaših prioriteta, pogotovo ako se vaš posao bazira na online prodaji. Osetljivi podaci poput brojeva platnih kartica, adresa i sl. moraju biti maksimalno zaštićeni. VPS pruža mogućnost poboljšanja sigurnosti u vidu nadgradnji specijalizovanih za prevenciju od virusa, hakerskih napada ili „curenja“ informacija.

Što se tiče održavanja VPS ima svojih dobrih i loših strana, kao i sve u životu. Ono što je dobro jeste to što prilikom „padova“ servera VPS hosting pruža dosta brže vraćanje u igru. U mnogim slučajevima dosta brže od dedicated servera. To znači da će vaš downtime biti minimalan. Odnosno, vaš posao (prodaja) skoro uopšte neće trpeti prilikom neplaniranih situacija. Sa druge strane VPS zahteva određen nivo poznavanja ove tehnologije ako planirate određene izmene na serveru. Ako sami niste vični biće vam potreban iskusan programer ili pomoć same tehničke službe hosting provajdera.

Finansijski aspekt

Kada se uzme u obzir cene i performance shared hostinga i dedicated servera, VPS cenovno više naginje prvom, a pruža usluge bliže drugom. Manji troškovi dalje vode u više resursa za investiranje u sam biznis. S obzirom da su nadgradnje VPS-a moguće u bilo kom trenutku, a pri tom ne utiču na rad servera, bićete u mogućnosti da poboljšavate svoj server u skladu sa svojim rastom. To znači da niste u obavezi da konkretno planirate vaše troškove mesecima unapred, a i kada do njih dođe njihov iznos neće biti prevelik udarac na vaš budžet.

Ako je VPS hosting rešenje koje vam je potrebno nemojte se ustručavati već slobodno kontaktirajte naš tim koji će vam pomoći kako pri odabiru paketa, tako i pri postavljanju vašeg servera. Uz to, Plus.rs trenutno nudi VPS Medium hosting paket po promotivnoj ceni uz 40% popusta. Akcija traje do 23. decembra tako da imate dovoljno vremena da naručite svoj paket.


Ostavite odgovor