Svi sajtovi bez SSL sertifikata biće označeni kao nesigurni u Google Chrome pretraživaču od jula - Unlimited hosting, najjeftinija registracija domena - Plus Hosting Idi do glavnog sadržaja

Svi sajtovi bez SSL sertifikata biće označeni kao nesigurni u Google Chrome pretraživaču od jula

Sve više vebsajtova nudi pristup preko HTTPS šifrovane veze, pa je Google rešio da od jula označava sve sajtove, koji ne koriste HTPPS šifrovanu vezu, kao nesigurne.

Šta će to značiti? Svaki sajt koji bude i dalje koristio HTTP protokol bez SSL sertifikata biće označen posebno u boksu sa URL adresom oznakom “Not secure”.

Sa najnovijom verzijom Chrome pretraživača (Chrome 68), koji će biti pušten u julu, neće biti više moguće da se “provuče“ neki sajt koji nema HTTPS protokol.

Neverovatno, ali istinito, ima brojnih svetski popularnih sajtova koji nemaju SSL sertifikate. Evo jedne od lista popularnih sajtova koji još nisu prešli na bezbedni protokol.

SSL sertifikat daje kredibilitet vašoj veb stranici

Dodavanjem SSL sertifikata podižete nivo poverenja korisnika te pozitivno utičete na kredibilitet vaše web stranice. Kada je sertifikat uspešno instaliran na server, protokol HTTP izmeniće se u HTTPS (gde S stoji za „siguran“) a pretraživač će pokazati uočljivu ikonu lokota.

Prema podacima Google, 81% vebsajtova ima SSL sertifikate.

Broj korisnika Google Chrome pretraživača:

U Plus Hostingu uz svaki hosting paket dobijate i besplatni SSL sertifikat.

Za ozbiljne eCommerce sajtove postoje SSL sertifikati za najviši nivo sigurnosti.


Ostavite odgovor