Šta je reseller model i kako ga korisititi - naučite kako da zaradite uz nas Idi do glavnog sadržaja

Reseller model – šta je to i kako ga koristiti?

Vrlo je jednostavno da se objasni koncept resellera – kupite proizvod po povoljnoj ceni, postavite maržu pa ga prodajete svojim klijentima.

Osnovna stvar kod ovog modela je da je potrebno nešto veće finansijsko ulaganje na početku, ali postoje i industrijske grane gde je početno ulaganje znatno manje. Resellerski model može takođe da se primeni i kao dodatno zanimanje što bi, u krajnjoj liniji, bio najbolji način za pokretanje ove vrste posla.

Kako postati reseller?

S obzirom na to da je preprodavanje tradicionalan deo trgovinske industrije, pokretanje tog posla je prilično jednostavno. Potrebno je samo pronaći svoj krug klijenata, kao i partnera čiji ćete proizvod prodavati i nuditi vašim klijentima.

Bitna stavka je i da se pronađe najbolji kanal za promociju i prodaju. Mnogi reselleri su zapravo vlasnici firmi koji pokušavaju da se prošire ili da pruže više u okviru svoje osnovne ponude.

Što mogu da prodajem?

S tržištem koje danas postoji, sve se može prodati i preprodati. Najpopularnije stvari za prodaju odnedavno su digitalni proizvodi i usluge. Digitalne usluge kao i digitalni proizvodi ne zauzimaju nikakav prostor, ne zahtevaju fizičko skladiše pa ih je lako komercijalizovati zahvaljujući Internetu. Danas sve može da se preprodaje – softver, plaginovi, hosting …

Koje su glavne prednosti?

Kod resellinga ili preprodavanja zaduženi ste za samo dve stvari – biranje proizvoda i njihovo postavljanje na tržište. Ne gubite vreme na proizvodnju, niste odgovorni za zastoje u radu ili kvarovima pa je vaš deo gotov u trenutku kada odradite prodaju.

Sve vreme koje ste uštedeli kod prethodno navedenih stavki, možete iskoristiti za izradu marketinških planova kao i na uvećanje prihoda.

Koliko mogu da zaradim?

U većini slučajeva, marže na prodaju postavljate vi, što znači da zarada zavisi potpuno od vas. Ukoliko dobro uskladite vaš marketinški plan s troškovima, sigurno možete da udvostručite uloženo. Ukoliko već radite u prodaji, najbolji način za dobru zaradu je da se proizvod koji preprodajete ponudi kao ekstra dodatna usluga. Na ovaj ćete način izgraditi poverenje i naklonost vaših klijenata, a istovremeno povećati zaradu.

Kada se sve navedeno uzme u obzir, jasno je da se preprodajom može baviti svako ko ima marketinškog iskustva. U oba slučaja: i ako odlučite da će vam to biti primarno zanimanje, i ukoliko odlučite da budete reseller pored glavnog zanimanja, preprodaja može da bude vrlo unosan posao.

Mi vam nudimo odličnu priliku za reseller pakete. Naš tim je tu za sva vaša pitanja, slobodno nas kontaktirajte i zatražite ponudu ili savet u vezi sa preprodajom naših usluga.


Ostavite odgovor