Popularni video plugini za WordPress sajt Idi do glavnog sadržaja

Popularni video plugini za WordPress sajt

Kao što znate, video je popularan medijski format za plasiranje sadržaja. Ukoliko postavite neki video sadržaj, posetioci vašeg sajta će zapamtiti čak 95% poruke koju im na taj način saopštavate. Zato je video tako popularna forma za reklamiranje raznih vrsta proizvoda.

Ako i sami koristite video na svom sajtu, onda već znate da je video odličan način da privučete pažnju posetilaca. Zato ćemo mi u ovom tekstu predstaviti neke od najpopularnijih video plugin-a za WordPress web sajt.

Video Gallery video plugin

Iako je YouTube ubedljivo najpopularnija platforma za video hostovanje, to ga ne čini jedinim mestom gde ljudi mogu da otpremaju video snimke. U stvari, sajtovi kao što je Vimeo su takođe popularni kanali koje možete iskoristiti za promociju sadržaja.

Možda ćete i sami otkriti da većina WordPress video plugin-a podržava samo YouTube video snimke. To nije slučaj sa Video Gallery plugin-om.

Pomoću ovog plugin-a možete kreirati YouTube galerije, Vimeo galerije i mešovite galerije koje sadrže video zapise sa obe platforme. Nakon kreiranja, postoji mnogo opcija dizajna koje možete izabrati, tako da možete da kreirate video galeriju koja odgovara izgledu i konceptu vašeg web sajta.

Smash Baloon

Smash Balloon ima za cilj da bude jednostavan, lak za instaliranje i brz WordPress video plugin. Napravljen je pre svega sa namerom da sajt zbog postavljanja video galerije ne izgubi ništa od svojih performansi, odnosno da plugin ne usporava vaše stranice ili negativno utiče na rangiranje u pretrazi.

Za razliku od drugih video plugin-a koji automatski učitavaju video plejer na web sajtu, Smash Balloon ga učitava samo ako posetilac počne da koristi video feed. Ovo poboljšava brzinu vašeg sajta / stranice i pomaže vam da se bolje rangirate u search engine-ima.

Dodatne funkcije uključuju prilagođene video pauze, responsive design i stilske kastomizacije, kao i opciju za pretvaranje video zapisa u WordPress postove.

Envira Gallery video plugin

video plugin

Envira Gallery je plugin za video galeriju koji dolazi sa drag & drop page builder-om. Koristeći jedan od njegovih unapred pripremljenih šablona, možete brzo i lako da kreirate video galerije i prilagodite njihov izgled. Možete čak i da dodate vodene žigove svojim video zapisima da biste obezbedili privatnost svog sadržaja i osigurali da konkurenti ne mogu da ga kopiraju kao svoje.

Praćenje vaših video snimaka je prilično lako sa Envirom. Možete organizovati svoj sadržaj u albume i sortirati ga pomoću jedinstvenih tagova. Možete čak i da izaberete naslovne fotografije kako biste tačno znali šta svaki video prikazuje.

Takođe možete da dodate lozinke svojim video snimcima i ograničite ko može da vidi vaš sadržaj. Ovo vam omogućava da kreirate zatvorene marketinške kampanje u kojima korisnici moraju da popune obrazac pre nego što dobiju pristup vašoj video galeriji. Na taj način možete prikupiti vredne kontakt podatke u zamenu za marketinški sadržaj.
Praćenje vaših video snimaka je prilično lako sa Envirom.

Video Gallery WordPress Plugin

video plugin

Ovaj WordPress video plugin vam omogućava da dodate reklame svom sadržaju u različitim delovima videa. Možete da prikažete oglas na početku videa, u sredini ili na kraju. Na taj način možete da odvojite vreme za svoje marketinške poruke i prikažete oglas koji je relevantan za sadržaj koji se prikazuje u videu.

Oglasi mogu biti iframe-ovi, slike ili video snimci. Takođe, oglasi se ne mogu otkriti pomoću alata za blokiranje oglasa, tako da će se pojaviti čak i ako gledalac ima instaliran softver za blokiranje oglasa.

Dodatne funkcije uključuju module galerije slika, opcije strimovanja i generator skinova, tako da će vaši video moduli odgovarati izgledu i dizajnu ostatka vašeg web sajta.

All-in-One Video Gallery video plugin

video plugin

All-in-One Video Gallery plugin je upravo ono što mu i sam naziv kaže. To je WordPress video plugin koji podržava sve vrste video zapisa i usluga video hostinga. Možete da otpremate video zapise iz sopstvenih datoteka ili da koristite feed sa YouTube-a, Vimeo-a, Dailymotion-a ili Facebook-a.

Nije problem ni ako koristite drugi host za vaše video zapise. All-in-One Video Gallery ima opciju da ugradi iframe third-party strane.

Dodatne funkcije uključuju responsive thumbnail galeriju slika, mogućnost pretraživanja video snimaka po ključnim rečima i opciju grupisanja sadržaja po različitim kategorijama. Takođe dolazi sa Gutenberg blokovima, kratkim kodovima, vidžetima, obrascima i još mnogo toga.

Elite Video Player

video plugin

Elite Video Player se lako instalira i dolazi sa nekim jedinstvenim funkcijama koje ne nude drugi plugini na ovoj listi. Jedan primer je njegova kompatibilnost sa YouTube 360 VR video zapisima. Pomoću ovih video snimaka možete da okrenete telefon u bilo kom smeru da biste videli različite prikaze snimljene omnidirekcionom kamerom. Ovo čini da se gledalac oseća kao da je zapravo u videu dok ga gleda.

Još jedna jedinstvena karakteristika ovog plugina je da podržava video zapise sa Google diska kao i Dropbox video zapise. Možete da otpremite video zapise na Google disk, a zatim ih embedujete sadržaj koristeći plugin Elite Video Player.

Dodatne funkcije uključuju prilagođeno oglašavanje, titlove i thumbnail slike video snimaka uživo koje se pojavljuju na traci napretka. Na taj način, ako želite da skočite napred ili da se vratite da ponovo pogledate nešto što ste propustili, pomoću thumbnail sličice možete da vidite na koji deo videa tačno prelazite.

Zaključak

Nema sumnje da je video marketing efikasan način za privlačenje novi i negovanje postojećih kupaca. Video snimci se lako koriste i predstavljaju mnoštvo prilika za kreativno promovisanje vašeg brenda.

Ukoliko razmišljate da počnete sa korišćenjem videa na vašem web sajtu, predlažemo da odaberete jedan od plugina koje smo vam predstavili u ovom tekstu.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor