Pokrenut je majski update Google algoritma Idi do glavnog sadržaja

Pokrenut je majski update Google algoritma

Google je 25. maja 2022. pokrenuo broad core ažuriranje svog algoritma. Imajući u vidu da je u pitanju veće ažuriranje, biće potrebno oko dve nedelje da se ovaj algoritam u potpunosti primeni.

Ažuriranja jezgra algoritma su dizajnirana da rezultate pretrage učine relevantnijim za korisnike. Kao i uvek iz Google-a najavljuju da vlasnici / administratori sajtova mogu očekivati promene u performansama sajta u rezultatima pretrage.

Da podsetimo, Google-ov opšti savet u vezi sa ažuriranjima jezgra je sledeći:

  • očekujte veoma primetne efekte, kao što su skokovi ili padovi u rangiranju u pretrazi.
  • osnovna ažuriranja su „široka“ u smislu da ne ciljaju ništa konkretno. Umesto toga, oni su dizajnirani da poboljšaju Google-ove sisteme u celini.
  • stranice koje padaju u rangiranju se ne kažnjavaju; oni se ponovo procenjuju u odnosu na drugi web sadržaj koji je objavljen od poslednjeg ažuriranja.
  • fokusiranje na pružanje najboljeg mogućeg sadržaja je najbolji preporučeni način da se nosite sa uticajem ažuriranja osnovnog algoritma.
  • široka ažuriranja jezgra se dešavaju svakih nekoliko meseci. Sajtovi se možda neće oporaviti od jednog ažuriranja dok se ne pojavi sledeće.
  • poboljšanja ne garantuju oporavak, međutim, izbor da ne primenite nikakva poboljšanja praktično neće garantovati oporavak.
grafikon google update

Inače, prošlo je šest meseci od poslednjeg ažuriranja Google jezgra, koje je objavljeno u novembru 2021.

U ovom trenutku je prerano za početak procene uticaja, jer će, kako smo već pomenuli, ovom ažuriranju biti potrebno nedelju do dve dana da se u potpunosti primeni. Imajte u vidu da rangiranje vašeg sajta može varirati tokom tog vremena, tako da nemojte biti uznemireni ako odmah primetite promene.

Google će potvrditi kada ažuriranje bude završeno, a onda će biti vreme da počnete sa analizom i eventualnim akcijama na poboljšanju samog sajta.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor