Plugini za rešavanje problema sa WordPress sajtom Idi do glavnog sadržaja

Plugini za rešavanje problema sa WordPress sajtom

Koliko god da je WordPress pouzdan i stabilan, ponekad se mogu pojaviti problemi u radu WordPress sajta. Tada je neophodno da pristupite rešavanju problema. To možete da uradite na teži način, odnosno ručno, ili na lakši način, odnosno pomoću plugina.

Teži način ne mora uvek da podrazumeva da je nešto zaista i teže. Ipak, za ručno otklanjanje grešaka u radu vašeg WordPress sajta, biće vam neophodno napredno tehničko znanje. Iz tog razloga je za većinu korisnika elegantnije i lakše rešenje korišćenje plugina.

Zato ćemo vam u ovom tekstu predstaviti neke od najpopularnijih plugina za rešavanje problema sa WordPress sajtom.

Health Check & Troubleshooting

wordpress greške

Prvi na našoj listi je plugin pod nazivom Health Check & Troubleshooting. Ovaj plugin identifikuje probleme u vašoj WordPress instalaciji, plugin-ima i temama. Otkriva konfiguracione greške, a ima i sekciju za debagovanje u kojoj je lako uočiti ukoliko postoje problemi sa konfiguracijom i na serverskoj strani.

Pomoću ovog plugina možete aktivirati troubleshooting mode koji deaktivira sve plugine i aktivira podrazumevanu temu. Na taj način možete pokušati da sami detektujete da li neki problem sa sajtom dolazi od third-party plugina ili teme.

Wp-Optimize

rešavanje problema

Još jedan plugin koji će vam pomoći da otklonite probleme sa vašim WordPress sajtom. Jedan od načina na koji ovaj plugin optimizuje WordPress jeste i uklanjanje revizija starih postova, starih komentara i auto-draft postova. Na taj način smanjuje veličinu baze i omogućava da vaš sajt generalno radi brže.

Plugin Detective

plugin detective

Plugin Detective je plugin koji je prvenstveno namenjen rešavanju problema sa WordPress sajtom. On pojednostavljuje proces rešavanja problema i olakšava dijagnostiku problema na sajtu, kao i njihovo rešavanje. U suštini, omogućava vam da otkrijete koji plugin na vašem sajtu uzrokuje problem, posebno kada je u pitanju White Screen of Death.

iThemes Security

ithemes

Još jedan plugin koji treba da razmotrite ukoliko imate potrebe da rešite problem sa vašim WordPress sajtom. On dolazi sa preko 30 različitih načina da osigurate svoj WordPress sajt i unapredite njegovu sposobnost za borbu protiv malware-a i spama.

Ujedno vam pomaže da predupredite DDoS napade, kreirate jače kredencijale, omogućite dvofaktorsku autentifikaciju i popravite potencijalne rupe na vašem sajtu.

WP Debugging

wp debugging

WP Debbiging je još jedan plugin koji pojednostavljuje proces rešavanja problema na WordPress sajtu, sa akcentom na proces debagovanja, pre svega u wp-config.php fajlu. On radi tako što prati debug konstante od aktivacije plugina na dalje i uklanja ih kada se plugin deaktivira. Ukoliko se neka greška desi tokom ovog procesa, plugin će je rešiti u hodu.

Broken Link Checker

broken link checker

Još jedan plugin koji treba da razmotrite kada je potrebno da rešite problem sa svojim WordPress sajtom. On čuva sve vaše eksterne i interne linkove i proverava da li je neki od njih prekinut. Kada pronađe neki prekinut link, onda ih možete pomoću plugina jednostavno popraviti i na taj način rešiti problem.

Dodatno, ovaj plugin takođe locira pogrešne redirekcije i slike koje nedostaju.

Da li ste do sada koristili neki od navedenih plugina na svom WordPress sajtu? Kakva su vaša iskustva? Pišite nam u komentarima ispod teksta.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor