Novi zahtevi za email autentifikaciju Idi do glavnog sadržaja

Novi zahtevi za email autentifikaciju

Kao što ste možda već čuli, Google i Yahoo su objavili nove zahteve za DMARC email autentifikaciju. Svi koji šalju bulk email poruke, moraće da se usaglase sa ovim zahtevima do februara 2024. S obzirom da ovaj rok ističe za nekoliko dana, važno je da što pre preduzmete potrebne aktivnosti.

Na koga se odnose novi zahtevi?

Svi pošiljaoci emailova koji šalju više od 5.000 emailova dnevno direktno podležu novim zahtevima. Međutim, opšti zahtevi za pošiljaoce emailova koje postavlja Google važe za sve pošiljaoce, bez obzira da li redovno šalju masovne poruke ili ne.

Očigledno je da, iako se ovi novi zahtevi odnose samo na one koji šalju bulk email poruke, industrija se načelno pomera ka strožim kriterijumima za autentifikaciju email poruka. U vezi sa tim, preporučujemo da svi vlasnici domena odmah preduzmu aktivnosti na primeni ovih novih zahteva.

Šta ukoliko ne ispunite ove nove zahteve?

Neispunjavanje zahteva za autentifikaciju emailova postavljenih od strane Google-a i Yahoo-a, negativno će uticati na stopu isporuke vaših emailova. To znači da će postojati veća verovatnoća da će vaši emailovi završiti u spam folderu primaoca ili biti direktno odbačeni od strane njihovog mail servera.

Dakle, ukoliko ste vlasnik domena preporučujemo vam da odmah ažurirate svoje DNS zapise, kako biste obezbedili da vaše email poruke što sigurnije budu isporučene primaocima vaših email-ova, ako su korisnici Apple, Google ili Yahoo email servisa.

Koje aktivnosti treba da preduzmete?

Da biste sprečili da vaši email-ovi budu isporučeni u spam folder primaoca ili da budu odbačeni, u vašim DNS zapisima moraju postojati SPF, DKIM i DMARC zapisi. Ukoliko niste sigurni kako ovo da uradite pročitajte naš tekst u kojem smo na jednom mestu objasnili Kako da podesite SPF, DKIM i DMARC zapise u cPanel-u.

Ukoliko vam i pored uputstva bude potrebna tehnička podrška, slobodno nam pišite na info@plus.rs

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor