Wordpress. Dobar hosting paket i ostale neophodne stvari za ozbiljnu WordPress stranicu - Idi do glavnog sadržaja

Dobar hosting paket i ostale neophodne stvari za ozbiljnu WordPress stranicu

Dobar hosting paket je jedan od najvažnijih faktora za ozbiljNU WordPress stranicu / sajt. Kreiranje poslovnog vebsajta je osnova za uključivanje u onlajn zajednicu. Najveći broj korisnika se odlučuje za izgradnju sajta u WordPress-u, koji je najpoznatija platforma na svetu. Dobar glas WordPress-a temelji se na jednostavnosti korišćenja. Da vidimo zato koji je to dobar hosting paket i koje su to neophodne stvari za ozbiljnu WordPress stranicu.

Optimizacija i brzina

Bez obzira na biznis kojim se bavite, potrebno je da uvek pazite na ove dve stvari: optimizaciju i brzinu. One su diretkno povezane jedna s drugom, a u krajnjoj liniji i sa sveukupnim utiskom koji ostavljate svojim korisnicima.

U startu odaberite dobar hosting paket koji će odgovarati potrebama vaše veb strane. Pokušajte da nađete dobar hosting paket koja pruža servere posebno prilagođene WordPress-u (da, to stvarno postoji!). Možete da imate skup, high-tech server, ali ako vaš server nije optimizovan za platformu koju koristite, sve je to uzalud. Otvaranje stranice može biti previše sporo.

Sve navedeno dovodi do nezadovoljstva korisnika te smanjuje mogućnost za zaradom. Brzina je najvažnija stavka ukoliko se bavite prodajom. Zato je dobar hosting paket ključ vašeg uspeha.

Upotrebljivost i preglednost dizajna

Upotrebljivost je, jednostavno rečeno, organizacija i izgled vaše veb strane. Sve bi trebalo da bude jednostavno i pregledno.

Potrebno je da svaka kategorija bude vidljiva kako bi korisnici što lakše došli do željene informacije. Istovremeno, dizajn mora da odgovara vašem profilu.

dobar hosting paket

S obzirom na to da sve više korisnika koristi mobilne uređaje, morate da se postarate da stranica odgovara svim uređajima. Testirajte izgled stranice i na desktopu i na mobilnim uređajima kako biste bili sigurni da pružate najbolju moguću uslugu.

Sadržaj

Osnovna i presudna stavka vaše stranice!

Količina posete vašem sajtu, stopa napuštanja početne stranice, konverzije i poverenje najviše zavise od sadržaja koji nudite posetiocima. Potrebno je naći najbolji način komunikacije s vašim korisnicima.

Sadržaj može biti tradicionalni tekst, dobre fotografije, video i blogovi. Sve je prihvatljivo ukoliko je sadržaj koji objavljujete relevantan i za vaše poslovanje i za vaše korisnike. Važno je ostati ažuriran, kako se kaže – na vrhu najnovijih trendova industrije.

Kvalitetan sadržaj stvara zajednicu, a zajednica stvara korisnike.

Newsletter i Call to Action

Vaša WordPress stranica mora biti opremljena s dobrim alatima za praćenje. To podrazumeva “kolačiće” ili pretplate. “Kolačići” su nevidljivi te mogu biti iskorišćeni na više načina.

S dobro postavljenim “call to action” dugmetom, bilo na blogu ili na opisu produkta, moći ćete da sagradite dobru bazu klijenata koji mogu postati stalni korisnici. Baza klijenata se može iskoristiti za slanje newslettera, podsećajući primaoce na vaše poslovanje kroz nove materijale i ponude namenjene baš njima.

Sigurnost

S obzirom na konstantnu pretnju kiber napadača, potrebno je obratiti pažnju na zaštitu vaše veb strane.

Prvo i osnovno, odaberite server provajdera koji će obezbeđivati backup (kopiranje i skladištenje) vaših podataka na regularnoj osnovi ili koji će vam pružiti alate potrebne za jednostavno i samostalno odrađivanje backup-a.

Osigurajte svoj SSL certifikat kako bi vaši korisnici znali da su zaštićeni tokom pregledavanja vaše veb strane.

UVEK koristite isključivo poznate pluginove koji su dostupni na regularnim sajtovima! Gubitak podataka stvara nepoverenje korisnika te na duge staze utiče na prihode. Ukoliko dođe do gubitka podataka, imaćete i finansijske gubitke, ali ako izgubite privatne podatke vaših posetilaca možete da se suočite i sa tužbama.

Pokretanje vaše veb stranice u WordPress-u može biti jednostavno i zabavno. Potrebno je da se držite ovih osnovnih pravila.


Ostavite odgovor