Najbolji WordPress plugin-i za društvene mreže - uporedni pregled Idi do glavnog sadržaja

Najbolji WordPress plugin-i za društvene mreže

Društvene mreže su nametnule trend koji podrazumeva da svaki moderan web sajt ima neku integraciju sa njima. Bilo da je u pitanju samo klik na vaš nalog na nekoj društvenoj mreži ili opcija za deljenje sadržaja, društvene mreže su postale sastavni deo svakog modernog sajta. Zato ćemo mi u ovom tekstu predstaviti koji su to najbolji WordPress plugin-i za društvene mreže.

Mnogi plugin-i za društvene mreže vam omogućavaju da prikažete ikonice društvenih mreža na sidebar-u, ispod članka, pre članka itd. Na vama je da odaberete gde želite da ih smestite.

Hajde onda da vidimo koji su to plugin-i koje vam mi rado preporučujemo da ih isprobate na vašem web sajtu.

Smash Balloon Social Photo Feed

Želite da prikažete svoje Instagram fotografije u WordPress-u? Smash Balloon Social Photo Feed vam omogućava da lepo prikažete svoje nedavne Instagram fotografije.

Da biste iskoristili funkcionalnost ovog plugin-a moraćete da generišete token za pristup Instagramu. Nakon toga možete da koristite dostupne shortcode-ove da prikažete feed bilo gde na vašoj veb lokaciji, uključujući postove, stranice ili widget-e bočne trake.

Takođe vam omogućava da kreirate više feed-ova prilagođavanjem parametara shortcode-ova. Možete čak preuzeti više Instagram naloga da biste kreirali jedan feed.

Smash Balloon takođe nudi Facebook feed plugin, YouTube feed plugin i Twitter plugin

Shared Counts

Shared Counts je brz i jednostavan WordPress plugin za društvene mreže. Dolazi sa ograničenim brojem najpopularnijih društvenih mreža: Facebook, Tvitter, Google+, Stumbleupon, Pinterest, Yummly i LinkedIn.

Postoji više stilova dugmadi i možete odabrati gde da se dugme prikaže (pre ili posle sadržaja ili ručno). Možete ga omogućiti i za prilagođene tipove objava.

Plugin pokušava da dobije broj deljenja na društvenim mrežama za svaku mrežu. Takođe možete odabrati da samo prikažete ukupan broj deljenja na svim mrežama.

Sassy Social Share

Sassy Social Share je WordPress plugin za društvene mreže koji se lako koristi i istovremeno dolazi sa mnoštvom opcija. Tu je i podrška za mnoge različite web sajtove društvenih mreža, a možete dodati dugmad u sadržaj objave, kao i sticky floating meni za društvene mreže.

Takođe podržava funkciju brojanja deljenja na društvenim mrežama. Međutim, kao i mnogi drugi dodaci za društvene mreže, moraćete da koristite third-party uslugu da biste preuzeli te statistike.

Što se tiče stilova ikonica, plugin dolazi sa tri osnovna stila: zaobljena, kvadratna ili pravougaona dugmad. Možete podesiti opcije pozicioniranja u podešavanjima plugin-a za standardne i floating bar-ove.

AddtoAny

AddtoAny je alatka za deljenje na društvenim mrežama dostupna i kao dodatak za WordPress. Nudi opciju za veliki broj društvenih medija, floating i standard bar-ova za deljenje na društvenim mrežama, kao i univerzalni meni za deljenje.

Može da prikaže broj deljenja na društvenim mrežama bez otvaranja naloga i nudi integraciju Google analitike. AddtoAny ima manji uticaj na performanse u poređenju sa drugim sličnim alatima.

WordPress to Buffer

U pitanju je popularna alatka za društvene mreže koja vam omogućava da zakažete svoje objave na Facebook-u, Twitter-u, LinkedIn-u, itd. Ovaj plugin vam omogućava da automatski dodajete nove objave na svoj Buffer nalog tako da se one dele na vašim profilima društvenih mreža.

Simple Social Icons

Kao što ime kaže, Simple Social Icons prikazuje ikonice društvenih mreža u widget-u na sidebar-u. Možete odabrati boje, a zatim uneti URL-ove za naloge društvenih mreža koje želite da budu prikazani.

Ima ograničen broj platformi društvenih mreža koje pokrivaju sve najvažnije i najpopularnije usluge. Veoma je jednostavan za korišćenje i ima minimalan uticaj na performanse.

Social Icons Widget by WPZoom

Ovaj plugin vam omogućava da lako dodate ikonice društvenih medija na sidebar vašeg WordPress sajta. Nudi tri stila ikonica: zaobljene ivice, okrugle i kvadratne. Takođe možete koristiti prilagođene boje za ikonice ako vam to odgovara.

Nakon aktivacije, potrebno je da posetite stranicu Appearance » Widgets i dodate widget društvenih ikonica na svoj sidebar. Zamenite podrazumevane URL adrese sopstvenim profilima društvenih mreža ili kliknite na Add more da biste dodali novu uslugu.

WordPress Social Login

Želite da dozvolite korisnicima da se registruju, prijave i komentarišu koristeći svoje naloge na društvenim mrežama? WordPress Social Login vam omogućava da uradite upravo to.

Veoma je jednostavan za korišćenje i podržava širok spektar društvenih mreža. Takođe uključuje module za prikaz uvida korisnika, menadžera korisnika, menadžera kontakata itd.

Revive Old Post

Da biste povećali svoj doseg i zadržali angažovanje korisnika na društvenim mrežama, morate redovnije objavljivati postove na svim tim nalozima. Ovo vam može oduzeti mnogo vremena.

Plugin Revive Old Posts vam omogućava da automatski delite stare postove na svojim nalozima društvenih medija. Ovo vam omogućava da održite svoje naloge na društvenim mrežama aktivnim. Takođe nudi vašim korisnicima priliku da se angažuju i otkriju popularan sadržaj sa vašeg sajta.

Zaključak


Nadamo se da vam je ovaj tekst pomogao da saznate koji su to najbolji WordPress plugin-i za društvene mreže. Da li vi koristite neki od ovih plugin-a? Možda koristite neki koji nije među našim predlozima? Podelite sa nama svoja iskustva. Pišite nam u komentarima.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor