Kako da migrirate Shopify na WooCommerce - vodič za uspešnu migraciju Idi do glavnog sadržaja

Kako da migrirate Shopify na WooCommerce

Shopify ima svojih prednosti kada je u pitanju online prodaja. Ipak kao i svaka slična platforma, ima i svoja ograničenja u pogledu manje fleksibilnosti i mogućnosti za kastomizaciju. Sa druge strane WooCommerce je godinama sve popularniji i nudi veću fleksibilnost i mnogo više opcija čak i za ozbiljnije online shop-ove. Ukoliko već imate online shop na Shopify-u, možda ste razmišljali kako da ga eventualno prebacite na WooCommerce. Srećom, to je veoma jednostavno, a mi ćemo u ovom tekstu objasniti detaljno kako da migrirate i importujete Shopify na WooCommerce.

Pomoću plugin-a pod nazivom Migrate & Import Shopify to WooCommerce lako ćete importovati sve vaše Shopify proizvode, kategorije, porudžbine, kupone, blogove i stranice, u samo nekoliko klikova.

Instalacija

  • Preuzmite Migrate & Import Shopify to WooCommerce (paket je u zip formatu).
  • Uđite u WordPress admin panel (dashboard) i idite na sekciju pod nazivom Plugins
  • Kliknite na Add New do biste upload-ovali i instalirali plugin koji ste upravo preuzeli
  • Upload-ujte zip-ovan fajl da biste započeli instalaciju
  • Sačekajte da se plugin instalira, a zatim ga aktivirajte

Konfiguracija

U WooCommerce admin panelu idite na WooCommerce – Settings – Shopify to WooCommerce. Ovde ćete pronaći 4 taba: API Settings, Import Settings, Run Import i Import Status.

API Settings

U kartici pod tabom API Settings unesite adresu vašeg Shopify online shop-a, API key i API Secret Key.

Možete takođe da upišete i email adresu da biste dobili notifikaciju kada import bude završen. Proverite i status konekcije, odnosno da li je vaš Shopify store uspešno povezan na WooCommerce store.

Import Settings

U kartici pod tabom Import Settings ćete pronaći 6 tabova: Products, Customers, Orders, Pages, Blogs i Coupons.

Product Settings

Možete importovati sve proizvode odjednom tako što ćete kliknuti na checkbox. Ukoliko želite da importujete neki određeni proizvod, možete koristiti različite filtere kao što su Product Title, Type, Vendor, Specific ID, Before, After date. Takođe, možete sačuvati proizvod kao Active, Archived ili Draft.

Customer Settings

Možete da importujete sve kupce odjednom tako što ćete kliknuti na checkbox. Ukoliko želite da importujete neke određene kupce, onda možete da koristite različite filtere kao što su Specific ID, Specific Name, Specific Country i Specific City.

Orders Settings

Možete da importujete sve porudžbine ili samo određene porudžbine korišćenjem filtera kao što su Specific ID, Before & After, Financial Status ili Fulfilment Status. Možete označiti porudžbinu sa određenim statusom.

Pages Settings

Možete da importujete sve stranice ili samo određene stranice sa određenim statusom. korišćenjem Specific ID i Specific Name.

Blogs Settings

Možete importovati sve blog postove odjednom ili po nekom određenom statusu koristeći Specific ID i Author Name.

Coupons Settings

Importujte sve kupone ili koristite filtere da biste importovali određene kupone. Filteri na raspolaganju su Starting After ili Before Date, Ending After ili Before Date.

Run Import

Ukoliko želite da importujete sve podatke na osnovu vaših podešavanja, u WooCommerce čekirajte Import all data to WooCommerce.

Takođe, možete importovati podatke odabirom neke od opcija kao što su Import Products, Import Customers, Import Orders, Import Pages, Import Blogs i Import Coupons. Kada kliknete na bilo koje dugme u Import Options, započećete proces importovanja.

Import Status

Status importa možete videti u progres bar-u unutar kartice pod tabom Import Status. Ovde možete videti status svakog tipa podataka koji imporzujete iz Shopify store-a: Product Status, Order Status, Customer’s Status, Pages Status, Blogs Status i Coupon Status.

Kada se ovaj proces importovanja završi, uspešno ste obavili prebacivanje vašeg online store-a sa Shopify-a na WooCommerce store.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor