Kako da lozinkom zaštitite stranicu u WordPress-u Idi do glavnog sadržaja

Kako da lozinkom zaštitite stranicu u WordPress-u

Web sajt je odličan način da svima predstavite svoj biznis, proizvode i usluge koje nudite, ali ponekad se može ukazati potreba da određenim stranicama ograničite pristup.

Možda na određenoj stranici imate sadržaj koji nije namenjen svakom korisniku ili želite da takav sadržaj vide samo korisnici koje ste prethodno registrovali (poslovni partneri, klijenti koji ispunjavaju određene uslove i sl).

U ovom tekstu ćemo objasniti na koji način brzo i jednostavno možete zaštititi lozinkom stranicu u WordPress-u.

Zašto je potrebno da zaštitite neku stranicu loznikom?

Načelno nije potrebno, ali postoje situacije kada želite da iz bilo kog razloga ograničite pristup nekoj stranici. To može biti tehnički razlog (recimo stranica je trenutno u rekonstrukciji ili izgradnji) i želite da pristup ima samo neko od tehničkog osoblja vaše kompanije, ili možda želite da određenoj stranici pristupaju samo registrovani korisnici.

Koji god da je razlog u pitanju, možete podesiti da je za određenu stranicu potrebno da se korisnici loguju sa lozinkom.

Na sreću, to nije teško uraditi. WordPress ima podrazumevanu funkcionalnost za zaštitu lozinkom (password protected). U nastavku teksta ćemo objasniti kako to da uradite.

Kako da pomoću WordPress editora zaštitite lozinkom stranicu ili post

Da biste pokrenuli podešavanje ulogujte se na svoj WordPress Dashboard i kreirajte novu stranicu ili post tako što ćete iz opcije Page ili Post izabrati opciju Add New.

Kada ste kreirali stranicu kliknite na dugme Publish i zatim iz editora sa desne strane izaberite opciju Visibility.

Iz Visibility panela izaberite Password protected i kreirajte svoj password u tekstualnom polju ispod.

Sada možete testirati kako ovo podešavanje radi. Ukoliko sada posetite stranicu koju ste zaštitili, trebalo bi da vidite nešto slično poruci ispod:

Time ste ujedno zaštitili svoju stranicu lozinkom.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor