Izaberite odgovarajući page builder za svoj WordPress sajt Idi do glavnog sadržaja

Izaberite odgovarajući page builder za svoj WordPress sajt

Ukoliko želite da brzo i jednostavno napravite lep i funkcionalan sajt, onda je najbolji način da za koristite neki od proverenih page builder-a. Zato izaberite odgovarajući page builder za svoj WordPress sajt.

Page builder vam omogućava da napravite, uredite i prilagodite izgled vašeg web sajta, bez potrebe da koristite kod.

Zašto da koristite drag and drop page builder?

Mnogo početnici imaju problem sa kastomizacijom izgleda svog sajta. Iako WordPress teme dovoljno olakšavaju izradu WordPress sajta, nisu uvek user-friendly kada je u pitanju kastomizacija, naročito kada se radi o formiranju i rasporedu rasporeda elemenata na stranici.

Postoji nekoliko odličnih drag and drop page builder plugin-a za WordPress. Oni vam omogućavaju da kreirate dizajn sajta po svojoj želji, bez potrebe da poznajete HTML, CSS i Javascript.

S obzirom da postoji veliki broj različitih page builder plugin-a, mi ćemo vam u ovom tekstu predstaviti neke koji po našem mišljenju, ali i po mišljenju većine korisnika, s pravim nose epitet najboljih.

Pritom smo se trudili da primenimo nekoliko kriterijuma kao što su lakoća korišćenja, fleksibilnost i dizajn koji možete postići.

Elementor

Elementor je moćan live drag and drop WordPress page builder plugin. Kada kažemo live mislimo da sva podešavanja koja radite kroz elementor možete odmah videti uživo, u realnom vremenu.

Kada kreirate sekcije prvo što birate jeste broj kolona za svaku sekciju. Widget-e birate iz levog panela sekcije. Inače, Elementor dolazi sa velikim brojem vidžeta, uključujući najčešće korišćene web elemente. Od osnovnih widget-a za sliku i tekst, do naprednih slajdera, ikonica, blokova sa recenzijama. Svaki widget dolazi sa svojim posebnim podešavanjem.

U Elementor-u možete dodati widget-e kreirane pomoću drugih WordPress plugin-a.

Elementor dolazi sa mnogim template-ima koji su odmah spremni za upotrebu. Jednostavno možete da ih ubacite u vašu stranicu i time dobijate gotov dizajn dela sajta.

Elementor ima veliki ekosistem koji obuhvata veliki broj ekstenzija i dolazi sa velikim brojem modula / template-a koje možete koristiti da napravite vaš custom web sajt. Kod nije toliko efikasan, pa korisnici često prijavljuju probleme prilikom učitavanja stranice / sajta.

Visual Composer

U pitanju je user-friendly editor pomoću kojeg možete brzo napravitii custom izgled vašeg web sajta. Dolazi sa jednostavnim drag and drop builder-om, već spremnim elementima za sadržaj, profesionalnim template-ima i velikim brojem funkcionalnosti pomoću kojih možete napraviti lep i funkcionalan sajt.

Obezbeđuje front-end editovanje, što znači da sve elemente možete stavljati, uklanjati i editovati, a da pritom vidite efekat svog rada u realnom vremenu. Za razliku od nekih drugih plugin-a iz svoje kategorije, pomoću njega možete editovati sve delove sajta, uključujući logo, menije, header-e, footer-e itd.

Takođe, možete jednostavno promeniti izgled vašeg sajta. Korišćenjem jednostavne opcije možete dodati finu pozadinu kao parallax, gradient, slideshow, carousel itd. Pored toga, možete jednostavno kreirati grid (CSS) layout.

Visual Composer radi odlično sa svim WordPress temama. To vam omogućava da promenite vašu temu, a da pritom ne izgubite layout koji ste već kreirali pomoću Visual Composer-a.

Podržava novi Gutenberg editor, Google Fonts i Yoast SEO plugin-e.

Kreiran je za profesionalce, što je evidentno po njihovoj pažnji za detalje. Tako recimo možete na početku dizajniranja kreirati svoju paletu dizajna koju ćete kasnije koristiiti u dizajniranju boja za ceo sajt.

Divi

Divi je drag and drop tema i WordPress page builder plugin. Dolazi sa preko 40 elemenata za izradu web sajta i velikim brojem tematskih template-a pomoću kojih možete lako kreirati ceo sajt za gotovo svaku delatnost.

Kao i veći broj sličnih plugin-a Divi je zapravo WYSIWYG (what-you-see-is-what-you-get) editor. Pomoću njega možete jednostavno kreirati elemente i gledati svaku izmenu u realnom vremenu.

Pomoći Divi-a možete kreirati bilo koji tip custom layout-a koji želite za samo nekoliko minuta. Možete sačuvati svoje custom elemente i koristiti ih ponovo na drugim stranicama unutar vašeg sajta, ili na nekim drugim sajtovima koje ćete tek raditi.

Iako je Divi plugin sastavni deo Divi teme, on radi dobro i sa bilo kojoj WordPress temom.

Ima sjajan page bulder koji poseduje veliki broj modeula pomoću kojih možete napraviti doslovno svaki sajt kakav želite

Beaver Builder

U pitanju je popularan drag and drop page builder plugin za WordPress. S obzirom da ima veoma intuitivan interfejs veoma je lako početi rad sa njim.

Kao i većina drugih page builder-a koje pominjemo u ovom tekstu i Beaver Builder dolazi sa live drag and drop interfejsom. Odmah možete da vidite sve izmene koje primenjujete. Elemente prevlačite iz sidebar-a koji se nalazi sa desne strane ekrana. Pojedinačne elemente uređujete klikom na taj element.

Poseduje veliki broj modula pomoću kojih možete napraviti gotovo sve što želite, uključujući slajdere, carousel-e, pozadine, blokove sadržaja, dugmad itd.

Takođe uz Beaver Builder dolazi i 30 lepo dizajniranih template-a pomoću kojih možete da napravite web sajt profesionalnog izgleda.

Po nama Beaver Builder je veoma user-friendly. Takođe, kompatibilan je sa najnovijom verzijom WordPress Gutenberg editora.

SeedProd

SeedProd je premijum drag and drop page builder plugin za WordPress. Manje je popularan na našem tržištu, ali je sigurno u pitanju jedan od najboljih page builder-a na tržištu po pitanju brzine i lakoće korišćenja.

Imate izbor od preko 100 već napravljenih template-a, a pomoću drag and drop page builder-a možete kreirati i potpuno nov custom layout.

Za razliku od drugih WordPress page builder-a koji su često glomazni i zbog toga često i usporeni, SeedProd je napravljen imajući na umu potrebu da se sajt brzo učitava.

Takođe, ima i opciju kreiranja i čuvanja dizajna za potrebe ponovnog korišćenja na drugim delovima sajta. Možete definisati šeme boja, sačuvati kombinacije fontova, custom blokova…itd.

SeedProd ima sve što možete očekivati od jednog moćnog page builder-a: optim forme, profile za društvene mreže, countdown tajmere, kontakt forme, dugmad, različite blokove sadržaja itd.

Radi sa svim popularnih WordPress temama i plugin-ima. Takođe ima ugrađen subscriber management, pa se lako možete povzati sa popularnim email marketing servisima poput MailChimp-a, ActiveCampaign, CovertKit… itd.

U pitanju je kako smo rekli brz (ako ne i najbrži) page builder na tržištu, koij će vam pomoći da na jednostavn i brz način kreirate profesionalne web sajtove. S obzirom da je dobro integrisan sa WordPress-om, omogućava da ga customizujete do najsitnijih detalja.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor