Instant plaćanje putem IPS QR koda. Brzo i lako Idi do glavnog sadržaja

Instant plaćanje putem IPS QR koda. Brzo i lako

Kada smo nedavno uvodili mogućnost plaćanja naših računa putem IPS QR koda, iznenadili smo se da dosta ljudi u našem okruženju uopšte ne koristi ovaj način plaćanja i ne zna koliko je on lakši od klasičnog plaćanja. Zato smo rešili da vam predstavimo ovaj način plaćanja i ujedno vas obavestimo da od sada možete plaćati i naše račune jednostavnim skeniranjem IPS QR koda!

Ukoliko spadate u grupu korisnika koji ga ne koriste, evo prilike da saznate šta je IPS QR kod i kako vam on može pomoći kod plaćanja različitih proizvoda i usluga. Verujte, mnogo je brže i lakše nego bilo koji drugi naćin plaćanja.

Šta je IPS QR kod?

IPS QR kod na štampanom ili elektronskom računu u sebi sadrži sve one podatke koji su vam potrebni da samo jednim skeniranjem tog koda, brzo i jednostavno platite neki račun.

Dovoljno je da na svom mobilnom telefonu otvorite m-banking aplikaciju svoje banke i iz nje skenirate ovaj kod.

Nije potrebno da prekucavate podatke iz računa u neki drugi nalog za plaćanje i nekoliko puta proveravate da li ste sve dobro popunili, jer se kod plaćanja IPS QR kodom podaci automatski uvoze u vašu m-banking aplikaciju i nakon skeniranja dobijate kompletno popunjen nalog za plaćanje. Nakon toga nastavljate plaćanje na uobičajen način, kao da ste završili sa prekucavanjem podataka.

Prednosti plaćanja IPS QR kodom

Osim navedenie prednosti automatskog popunjavanja podataka, još jedan prednost plaćanja IPS QR kodom je što je ono bezbedno, jer za razliku od klasičnog online plaćanja, nema potrebe da unosite podatke sa svoje platne kartice. To znači da vaši podaci sa platne kartice ne mogu biti kompromitovani od strane nekoga ko bi mogao da dođe u njihov posed.

Kako da platite putem IPS QR koda?

Za plaćanje računa putem IPS QR koda, potrebno je samo da imate dovoljno novca na svom tekućem računu i instaliranu m-banking aplikaciju banke na svom telefonu.

Plaćanje računa vršite skeniranjem koda koji je odštampan na računu. Kada od nas dobijete predračun za plaćanje (na email ili ga pregledate na korisničkom portalu), dovoljno je da otvorite taj račun i na njemu pronađete IPS QR kod.Primer IPS QR koda

Ovo je primer, kod nije validan!

Skeniranjem IPS QR koda, u vašoj m-banking aplikaciji prikazuje se ekran sa već popunjenim podacima neophodnim za plaćanje. Time je eliminisana mogućnost da slučajno pogrešite prilikom unosa nekog od podataka sa računa.

Ispod je detaljno uputstvo za plaćanje putem IPS QR kod-a:

Napomena: Prikazane ilustracije iz različitih m-banking aplikacija se mogu razlikovati od one koju imate u vašoj m-banking aplikaciji, ali bi koraci trebalo da su vrlo slični.

1. U vašoj m-banking aplikaciji, izaberite opciju “IPS skeniraj”

ips qr kod

2. Aktiviraće se kamera, kojom je potrebno da skenirate QR kod računa koji želite da platite

ips qr kod

3. U sledećem koraku možete po potrebi izmeniti iznos ili ostaviti originalni iznos

ips qr kod

4. Poslednji korak je da pregledate podatke naloga za plaćanje, a u ovom koraku možete da ih i izmenite, ukoliko postoji greška. Ukoliko su svi podaci u redu, kliknite na dugme Potvrdi kako biste završili plaćanje.

ips qr kod

5. Nakon toga je potrebno da upišete svoj PIN kod za plaćanje preko m-banking aplikacije i tako verifikujete plaćanje. Na kraju će vam se prikazati poruka da je plaćanje uspešno realizovano.

I to bi bilo to! Time ste ujedno završili plaćanje svoj računa putem IPS QR koda.

Jednostavno zar ne?

Ukoliko vam se dopala jednostavnost i brznina plaćanja putem IPS QR koda, prosledite i svojim prijateljima ovaj tekst. Biće vam zahvalni što ste im pomogli da i oni mogu da plaćaju brže i lakše nego do sada 🙂

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor