Imunify360 - zaštitite svoj web sajt Idi do glavnog sadržaja

Imunify360 – zaštitite svoj web sajt

Možda ste se već upoznali sa Imunify360, a ukoliko niste evo prilike da se bliže upoznate sa ovim sjajnim anti-malware alatom za zaštitu web sajta. U pitanju je alat koji je dostupan na našim shared hosting paketima.

U pitanju je alat koji na više frontova aktivno radi na zaštiti vašeg sajta u realnom vremenu. Od sigurnosnih komponenti poseduje napredni firewall, anti-malware skener, modul za automatsko krpljenje otkrivenih ranjivosti, zaštitu od DDoS napada i još dosta korisnih funkcionalnosti.

Ako se vaš sajt nalazi na bilo kom od naših shared hosting paketa, ovaj alat je sastavni deo vašeg paketa i štiti vaš sajt od malicioznog koda i napada.

U nastavku ćemo objasniti kako da koristite Imunify360 na vašem cPanel nalogu.

Ulogujte se na cPanel nalog i u sekciji Security pronađite ikonicu pod nazivom Imunify360. 

Kliknite na ikonicu Imunify360 i otvoriće vam se ekran kao na slici ispod.

Klikom na dugme Timeframe imate mogućnost uvida u rezultate automatskog skeniranja za različite predefinisane periode.

Klikom na dugme Status možete videti rezultate skeniranja po predefinisanim kategorijama.

Klikom na dugme Scan iniciraćete ručno skeniranje.

Klikom na tab Proactive Defense u vrhu prozora prećićete na novi ekran, kako je prikazano na slici ispod.

Na ovoj stranici sva prava podešavanja su na strani admina i tu ne možete da radite samostalna podešavanja. U pregledu u prozoru ispod možete odabrati da li želite da vidite detektovane događaje (detected events) ili fajlove koji su stavljeni na ignore listu.

Ono što je važno napomenuti jeste da sa Imunify360 nemate mogućnost naprednog podešavanja ovog alata, ali ukoliko su vam potrebna neka specifična podešavanja, možete se obratiti našoj tehničkoj podršci na info@plus.rs.

Zaključak

Imunify360 je odličan alat za zaštitu vašeg sajta od malicioznog koda. Zahvaljujući moćnom anti-malware skeneru i drugim naprednim alatima, dobar je izbor za svakoga ko želi nešto više od osnovne zaštite. Imunify360 je dostupan kao sastavni deo cPanel aplikacija na svim našim shared hosting paketima, pa vas pozivamo da ga odmah isprobate i uverite se u sve prednosti koje vam on nudi.

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor