Anti spam i security rešenja za WordPress po našoj preporuci Idi do glavnog sadržaja

Anti spam i security rešenja za WordPress

Sigurno već znate da je Internet pun spamera i hakera koji stalno traže način da vaš sajt iskoriste za svoje potrebe. Jedan od tih načina je da pomoću automatskih bot-ova generišu spam komentare na različitim blogovima. Zatim se ti komentari šire preko drugih blogova za potrebe kreiranja backlink-ova. Takve aktivnosti će možda pomoći spameru da ostvari svoj cilj, ali će to istovremeno negativno uticati na vaš sajt. Zato ćemo u ovom tekstu predstaviti neka od popularnih anti-spam i security rešenja za WordPress.

Korišćenjem nekih od tih rešenja moćićete jednostavno da filtrirate spam komentare da biste vaš sajt sačuvali od eventualnih problema.

Akismet

Akismet je veoma popularan (preko 5 miliona preuzimanja do sada) anti-spam plugin koji proverava spam u komentarima i u kontakt formama na vašem sajtu. Zatim blokira te komentare da bi zaštitio vaš sajt od spamera. Možete odabrati opciju da očigledne spam komentare odmah premešta u spam folder (silent mode) bez da ih vi ikada vidite, ili da ih ipak ostavi vama na dodatnu proveru (što je i preporučena verzija koja dolazi kao podrazumevano podešavanje plugin-a).

Moderator sajta može ujedno i videti broj odobrenih komentara za svakog korisnika koji je otvorio vaš sajt. Plugin dolazi i u besplatnoj verziji (za nekomercijalnu upotrebu), ali možete platiti i licencu u zavisnosti od namene i veličine organizacije. Cena se kreće od 10 USD do 250 USD mesečno.

Hide my WP

Hide my WP je anti-spam plugin koji će zaštiti vaš sajt od napadača, spamera i detektora teme. Takođe će vam pomoći da sakrijete vaš login URL (/wp-admin) i ukoliko želite promeniti ga za dodatnu sigurnost vašeg sajta.

Pored toga, možete koristit ovaj plugin da detektujete i blokirate XSS (cross-site scripting) napade. Nema ga u besplatnoj verziji, već samo možete da ga koristite probni period a zatim se odlučite za jedan od dva modela. Verziju za jedan sajt ili verziju za 5 sajtova. Cena za prvi je 29 USD, a za drugi je 99 USD i u pitanju je life-time licenca.

Spam protection, Antispam, FireWall by CleanTalk

Ovaj plugin će zaštiti vaš web sajt od svake vrste spam-a, uključujući komentare, porudžbine, rezervacije, kontakt formi i sl. Takođe će i obrisati sve postojeće spam komentare i korisnike kako bi očistio vaš web sajt.

Plugin dolazi sa funkcionalnošću za validaciju email adresa u realnom vremenu. Ako pronađe da je email za spam, on će ga odmah blokirati za svaku dalju akciju na vašem sajtu.

Wordfence

Wordfence je besplatan security plugin za WordPress koji će vaš sajt zaštiti od spamera, malicioznog saobraćaja, brute force napada i od još mnogo toga. On detaljno proverava vaš sajt, skeniranjem sadržaja, postova i komentara u potrazi za opasnim URL-ovima i sumnjivim sadržajem.

Takođe možete porveriti da li je vaš sajt možda na blacklist zbog sumnjivih aktivnosti, da li generiše spam i na neke druge potencijalne security probleme. Takođe, omogućava vam da koristite login CAPTCHA zaštitu, da biste se zaštitili od bot-ova koji pokušavaju da se uloguju na vaš sajt. U pitanju je plugin koji ima zaista dosta opcija za zaštitu vašeg sajta.

All in One WP Security & Firewall

Kako mu i samo ime nagoveštava, u pitanju je plugin koji predstavlja kompletno rešenje za zaštitu vašeg sajta. On ne samo da skenira i zaustavlja spam komentare, nego takođe i nadgleda najaktivnije IP adrese koje konstantno generišu spam komentare i odmah ih blokira.

Možete dodati CAPTCHA na vašu WordPress formu za komentare da biste se zaštitili od svih formi spam komentara. Pored toga on takođe štiti vaš web sajt od brute force login napada. Takođe nudi i opciju backup-a i restore-a, zaštitu baze, korisnika i još mnogo toga.

Titan Anti-Spam & Security

U pitanju je plugin koji štiti vaš web sajt od raznih pretnji. Nudi ozbiljnu zaštitu od spamovanja, malicioznih IP adresa i još mnogo toga. Plugin konstantno proverava komentare na vašem sajtu preko globalne spam baze.

Sa svojim moćnim malware skenerom proverava sistemske fajlove, teme i plugine u potrazi za malware-om, invalid URL-ovima, backdoor-ovima, zlonamernim redirekcijama i ubrizgavanjem koda. Takođe, štiti vaš sajt od brute force napada tako što ograničavabroj neuspešnih logovanja.

Ovim smo vam ujuedno i predstavili neke od napoznatijih anti-spam i security rešenja za WordPress.

Da li i vi koristite neko od navedenih ili neko slično rešenje? Kakva su vaša iskustva sa tim plugin-om?

Nenad Mihajlović


Ostavite odgovor