Poslovne mejl adrese. Kako izabrati dobru poslovnu mejl adresu Idi do glavnog sadržaja

Kako izabrati dobru poslovnu mejl adresu

Jedna od stvari bez koje je danas nezamisliv uspešan posao je personalizovana, profesionalna mejl adresa koje će vašim korisnicima i saradnicima dati do znanja da je vaša firma legitimna, uspešna i profesionalna. Da vidimo onda kako izabrati dobru poslovnu mejl adresu.

Važno je da celokupna prepiska elektronskom poštom izgleda profesionalno, a jedna od glavnih karakteristika profesionalne komunikacije je i slanje mejlova sa domena vaše firme.

mejl adrese

Postoje 3 jednostavna pravila koja treba da se prate ako želite da i vaša mejl korespondencija izgleda profesionalno:

  1. Uvek koristite svoj domen.
  2. Izbegavajte nadimke i brojeve: Koristite standardna imena, kao što je vaše ime i prezime, ili standardne mejl nazive kao što su – info ili kontakt.
  3. Jedinstveni domeni su jeftiniji nego ikad, a za kreiranje nove mejl adrese na istoj potrebno je samo 15 minuta.

Kako bi trebalo da izgleda profesionalna mejl adresa?

Iako je praktično da se imaju Gmail ili Yahoo mejl adrese, kad želite da izgradite ozbiljnu sliku vaše firme i vas kao zaposlenog ili vlasnika, @gmail.com adresa jednostavno nije dovoljno dobra.

Šta bi trebalo da se nađe pre znaka @?

Ono što se nalazi pre @ znaka predstavlja vas kao firmu ili kao osobu. Preporučujemo korišćenje vašeg imena, prezimena ili kombinaciju istih. Isto tako, za neka kompanijska odeljenja na primer, možete da koristite i neki od opštih pojmova kao što su “info” , “podrška”, ”marketing”, “office” itd.

Dakle, imeprezime@vašdomen.com/rs/eu ili info@ vašdomen.com/rs/eu bile bi najbolje opcije za profesionalnu komunikaciju.

Prednosti

Pridržavanjem navedenih pravila za kreiranje mejl naloga znatno smanjujete rizik da se vaše elektronske poruke kod primalaca označe kao spam!

Zato što svi mogu brzo i jednostavno da kreiraju besplatne mejl adrese, takve su mejl adrese najčešće zloupotrebljene od strane spamera. Iz tog razloga se na besplatne mejl adrese gleda s nepoverenjem kad je u pitanju profesionalna komunikacija. Neki spam filteri će automatski onemogućiti ili preusmeriti mejlove pristigle, na primer, od Hotmail-a, u vaše spam foldere.

Osim navedenog, postavljanjem SPF ili DKIM zapisa, označićete vaš mejl domen kao siguran za komunikaciju.

Mejl adrese vezane za domen su prenosive

Mejl adresa vezana za vaš domen ima mnoge prednosti nad besplatnim mejl adresama. Jedna od glavnih prednosti je i prenosivost mejl naloga. Pružaoca hosting usluge možete da promenite u bilo kojem trenutku, a pritom da zadržite vašu mejl adresu.

Navedeno nije moguće ako koristite Gmail, Yahoo ili neki drugi besplatan mejl servis.

Na primer, ako se želite da prebacite sa Gmail-a na Yahoo, nije moguće preneti vašu Gmail.com mejl adresu na Yahoo već će biti potrebno da se kreira nova Yahoo.com mejl adresa. Samim tim ne možete da prebacite nijednu od ranijih mejl poruka poslatih na vaš Gmail račun.

Besplatni mejl nalozi obično su pod kontrolom provajdera i ukoliko iz nekog razloga ugase svoj servis, vaše mejl adrese biće izbrisane s njihovih servera. To svakako stvara problem, posebno ako je mejl vaša primarna komunikacija u poslovanju.

Kreirajući mejl adresu na vašem domenu preuzimate potpunu kontrolu nad vašim mejl nalogom i inboxom. Za sve dodatne informacije o mejl nalozima vidite na našim korisničkim stranicama – baza znanja.


Odgovori

Fid
  1. Uros kaže:

    April 17th, 2020 at 19:06 (#)

    Pozdrav, ne radi Vam link na kraju teksta.

    Da li biste mogli da objasnite kako sami napraviti email adresu kao ime domena?

    Pozdrav

  2. admin kaže:

    April 18th, 2020 at 13:38 (#)

    Pozdrav Uroše, hvala na zapažanju, ispravili smo grešku u linku.

    Email možete jednostavnom napraviti prateći instrukcije u uputstvu na sledećoj stranici. Ako je potrebna dodatna pomoć, slobodno pišite našem timu podrške.

Ostavite odgovor