SSL sertifikati

Šta su SSL sertifikati?

SSL (eng. secure sockets layer) sertifikati podižu sigurnost Vaših web stranica na viši nivo. Preko SSL-a, komunikacija web browsera sa web serverom je enkriptirana, te daje posetiocima Vaših stranica najveći nivo sigurnosti i poverenja u Vaš web sajt.

Gde se koriste SSL sertifikati?

SSL sertifikati koriste se prilikom unosa osetljivih podataka (npr. broj kreditne kartice) u web prodavnicama, idealni su za zaštitu administrativnog interfejsa u Vašim web aplikacijama, i svuda gde je potrebna povećana sigurnost protoka podataka.
Npr. na našim stranicama, SSL sertifikat je instaliran na stranicama narudžbe te na korisničkim stranicama.

Kako ustanoviti prisutnost SSL sertifikata?

Prisutnost SSL sertifikata najlakše ćete uočiti u address baru - umesto http:// treba da piše https://. U statusnoj traci web preglednika pojaviće se mali katanac, kao na slici:

SSL

U vecini preglednika dvostrukim klikom na katanac prikazaće se detaljnije informacije o SSL sertifikatu: jačina enkripcije, izdavač i vlasnik, datum isteka itd.

Za aktivaciju SSL sertifikata nije potrebno slati nikakvu dokumentaciju. U cenu je uključena naknada za korišćenje SSL sertifikata na godinu dana, instalacija sertifikata i statička IP adresa.

RapidSSL® sertifikat

128/256 bitna enkripcija - radi sa svim modernim web preglednicima - idealan za manje web sajtove ili web shopove.

Način korišćenja:
https://secure.domen.com/
Cena:
2.100,00 Din / godinu dana.

QuickSSL sertifikat

126/256 bitna enkcripcija, site-seal slika

Način korišćenja:
https://*.domen.com/
Cena:
11.520,00 Din / godinu dana.

RapidSSL® wildcard sertifikat

128/256 bitna enkripcija - radi sa svim modernim web preglednicima - omogućava Vam zaŠtitu glavnog domena i svih poddomena.

Način korišćenja:
https://*.domen.com/
Cena:
18.960,00 Din / godinu dana.