Idi do glavnog sadržaja
Telefonska podrška+ 381 (0)21 6610883 Email podrška info@plus.rs

Baza znanja

Odgovore na često postavljana pitanja i mnoštvo vrednih informacija o emailovima ili domenima naći ćete u našoj bazi znanja. Ukoliko tačno znate šta tražite iskoristite opciju pretraživanja ili pregledajte članke na određenu temu koristeći opciju kategorija.

Koliko traje registracija novog domena?

Svi .rs domeni, kao i .com, .org, .net, .biz, .info, .mobi
Novi domen se registruje odmah po evidenciji uplate, ali iz razloga što DNS cache-u treba neko vreme da se propagira i osveži sadržaj za vašu domen, novoregistrovani domen će "proraditi" u potpunosti tek za nekoliko sati od registracije. Isto se događa prilikom promene nameservera (hosting provajdera). Zbog toga, prilikom prelaska na novi hosting, prvo napravite DNS promene za svoj domen, a stari hosting otkažite 2 dana nakon toga. Registracija svake od navedenih domena traje 365 dana, a može se registrovati do maksimalno 10 godina unapred.

.eu
Registracija .eu domena se znatno razlikuje od ostalih domena po tome što za .eu domene ne postoji renewal grace period (period čekanja na produženje) kao što je to na primer 30-ak dana kod com/net domena. Kod .eu domena, ukoliko se ista ne produži pre isteka, nakon isteka odmah ide u "karantin" odnosno "redemption period".

Pretraživanje po temi

I dalje vam je potrebna pomoć?
Mi smo tu za vas!

Live chat podrška