Izmena cena internacionalnih domena - Idi do glavnog sadržaja

Baza znanja

Odgovore na često postavljana pitanja i mnoštvo vrednih informacija o emailovima ili domenima naći ćete u našoj bazi znanja. Ukoliko tačno znate šta tražite iskoristite opciju pretraživanja ili pregledajte članke na određenu temu koristeći opciju kategorija.

Izmena cena internacionalnih domena

Cene internacionalih domena variraju. Prethodnih godina ICANN je dozvolio registrima da povećaju cene registracije za najčešće korišćene gTLD (generic top level domains). Tako su na primer 2019. godine povećane cene za .org, dok su 2020. godine dozvolili Verisign-u da u narednih 10 godina poveća cene za registraciju .com domena za više od 70%. Verisign je registar od koga se nabavljaju com, .net, tv i drugi generički domeni. Povećanjem cena kod registra, neminovno se povećava i krajnja cena domena koju ISP-ovi nude svojim klijentima.

Prvo poskupljenje od 7% se desilo u septembru 2021. Dalje, do 2025. veleprodajna cena za registraciju i obnavljanje .com domena će se u proseku povećati za preko 30%.

Iako smo dali sve od sebe da naše cene ne menjamo (u septembru i oktobru su bile nepromenjene), zbog troškova smo primorani da ih i mi korigujemo od 01. novembra. Nove cene su sledeće:

.com – 1600.00

.net – 1700.00

.org – 1700.00

.info – 2100.00

.biz – 2000.00

Sve cene su prikazane u RSD sa PDV-om.

Zakupom domena na više godina možete uštedeti, jer na žalost već je najavljeno da će dobavljači u narednom periodu postupno još povećavati cene.

I dalje vam je potrebna pomoć? Mi smo tu za vas!