Premijum domeni – Kako do njih doći i čemu uopšte služe?

Šta su premijum domeni?

Verovatno ste mnogo puta do sada naišli na neki kratak, lako pamtljiv domen koja vam je odmah ušao u uvo. Baš takvi domeni nazivaju se premijum domenima čija je cena nešto viša od standardne cene registracije TLD-a.

Premijum domeni mogu biti komercijalni .com, .net, .org, .biz i .info ili neki od novih TLD-ova kao što su .shop, .online itd.

Par primera premijum domena:

online.guru

online.shop

brand.law

shopping.discount

Zašto je cena premijum domena nešto viša?

Vrhovni registar domena određuje da li je neki domen premijum ili ne. Da budemo precizniji, premijum domeni su već zakupljeni ili od strane registra ili korisnika, na njima nikada nije objavljen sadržaj, a zakupljen je samo u svrhu dalje preprodaje.

Popularnost premijum domena raste zadnjih nekoliko godina, što se jasno vidi iz podatka da su gotovo svi kraći nazivi domena već zauzeti.

Cena premijum domena se kreće od nekoliko stotina, do nekoliko hiljada dolara, ali takva cena garantuje da ćete na svoju veb stranicu privući veliki broj poseta. Takvi domeni su lako pamtljivi, a samim tim dobićete i bolju poziciju na internet pretraživačima. Svoj brend možete povezati direktno sa nazivom domena. Na taj način manje vremena ćete trošiti na marketing aktivnosti.

Ulaganje u kupovinu premijum domena može predstavljati veći trošak vašem poslovanju, pogotovo ako ste tek krenuli sa online aktivnostima, ali se zato produženje nekih od premijum domena odvija po standardnoj ceni (kao i za ostale TLD-ove iste kategorije), tako da je incijalna cena u suštini  samo jednokratan trošak.

Gledajte na kupovinu takvog domena kao ulaganje koje će vam se višestruko isplatiti na rastućem internet tržištu.

Zanima vas određena premijum domenKontaktirajte nas kako bi vam mogli poslati ponudu ili dati više detalja po potrebi.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.