Zašto je wordpress najbolji za početnike. naučite sve o ovom cms-u Idi do glavnog sadržaja

Zašto je WordPress najbolji za početnike

Otkako je pokrenut 2003. godine, WordPress je počeo da gradi svoj ugled kao jednostavna i otvorena CMS platforma. WordPress je počeo kao platforma za blogere, ali je tokom godina prerastao u platformu koju koristi četvrtina svih veb stranica. Osim toga, koristi se i u 65% slučajeva kao primarna CMS platforma korisnika.

Da vidimo onda zašto je WordPress najbolji za početnike.

Jednostavnost korišćenja

Kao prvo treba da se naglasi da je ovaj CMS rađen kako bi i početnici mogli da ga koriste. Zato ne čudi što najveći deo početnika kreće sa WordPressom za svoju veb stranicu.

Interfejs je vrlo jednostavan pa se uglavnom sve operacije/izmene mogu odraditi jednim klikom. Odmah dobijate vodič koji će vam objasniti kako da korak po korak dođete do željenog rezultata – od osnovnog izgleda sajta do dodatnih pluginova.

Kako vaša web stranica bude rasla i kako budete dodavali sadržaj, WordPress platforma će vam nuditi dodatne mogućnosti i alate za vrstu sadržaja koju želite postaviti, kao što su npr. sekcija za komentare, RSS feeds, itd.

Profesionalan izgled bez dizajnerskih veština

Jednom kad krenete, uredićete svoju veb stranicu kao profesionalni veb dizajner.
Hiljade različitih WordPress tema su vam dostupne onlajn, a za njihovu integraciju potrebno vam je samo nekoliko sekundi.

Velika prednost WordPress-ovih tema je što su ili besplatne ili vrlo jeftine što znači da ne morate da trošite novac na angažovanje veb dizajnera već sami možete izraditi sjajnu stranicu.

Brojni plaginovi

Kao početniku i sama reč plagin se čini stranom, a ipak je to nešto što se savlada u samo jednom danu. Plaginovi se koriste kako bi učinili vaš WordPress što efikasnijim. Neki od njih će vam pomoći kod SEO dok će drugi biti od pomoći kod postavljanja pretplate ili online plaćanja.

Kao i prethodne navedene stavke, plaginovi imaju vrlo jednostavan način instalacije te je njihovo korišćenje, uglavnom, izuzetno lako.

Podrška i bezbednost

Ljudi najčešće vrlo olako shvataju bezbednost i podršku. Ukoliko posedujete online trgovinu, obe navedene stavke moraju da budu prioriteti.

Kao prvo, tehnička podrška je tu da vam pomogne ukoliko je vaša veb stranica nedostupna što će vam svakako uštedeti vreme, a i novac. Kada je u pitanju bezbednost, bez obzira kakvu veb stranicu imate, potrebno je uvek biti pripremljen.

WordPress dominira u obe navedene kategorije! WordPress developeri su među najboljima na svetu te konstantno rade na unapređenju platforme. Ukoliko dođete do, za vas, nerešivog problema, neko od njih je tu da vam pomogne. Ukoliko to ne bude slučaj, WordPress ima veliku onlajn zajednicu. Postoje brojni samostalni WordPress programeri koji su voljni da uskoče onima koji traže rešenja.

Bezbednosne mere su vrlo dobre te se održavanja na platformi vrše na redovnoj bazi. Ukoliko se pojave novi propusti u sistemu, odmah se radi na tome.

Kako poboljšati WordPress?

Nakon svega navedenog, teško je naći načina za poboljšanje WordPress-a, ali je zapravo moguće! S toliko ekstenzija i ažuriranja WordPress zna ponekad i da “zaštuca”.

Dešava se, i to vrlo često da se veb stranice ne sinhronizuju sa serverima na kojima je stranica postavljena ili s instaliranim ekstenzijama. Iz tog razloga je uvek preporučljivo osloniti se na hosting providera s iskustvom, ko zna kako podesiti servere koji će se koristiti za WordPress web stranice.


Ostavite odgovor